Bed & Breakfast-kijkers gaan stuk om bizar 'heksenuitje'

828
In de nieuwste aflevering van Bed & Breakfast zien we hoe verschillende B&B-eigenaren bij elkaar over de vloer gaan om te zien welk stulpje het beste uit de test komt. Eigenares Willeke had vlak na aankomst al iets gepland waardoor haar gasten een wel erg onvergetelijke ervaring kregen. Kijkers hielden het niet meer en raken niet uitgesproken op het internet. 

Heks van Appelscha

In een klein dorpje vlakbij Friesland runt Willeke haar B&B in een oud dorpscafé. En als je dacht dat er in de bosrijke omgeving geen drol te beleven valt, had je het mis: de gasten worden meegenomen op een zoektocht naar de ‘Heks van Appelscha’. Hier doen Willeke en haar gasten verschillende rituelen. Zo gaan ze op zoek naar energiebanen oftewel de 'aardstralen'. Dat zijn, volgens de 'heks', aardse banen die je kunt vinden met een wichelroede: dunne stokjes die je in je hand houdt en waarmee je de energie voelt bewegen.

Diepste verlangens

Nadat de groep met stokjes in de hand peilloos het doel, namelijk een waterbron heeft gevonden, claimt de heks dat ze ook wensen kan laten uitkomen. De B&B eigenaren schrijven stuk voor stuk hun diepste verlangens op een stukje papier en gooien dit vervolgens in een kampvuurtje. "Branden en uitkomen", schreeuwen ze op verzoek van de heks richting het vuur. 

Reacties

Dit alles ter hilariteit van kijkers thuis. Sommigen vinden de hele heksentocht alleen maar leuk, terwijl anderen er niet aan zouden moeten denken. “Leuk hoor zo’n heksenuitje”, schrijft iemand. Een ander zegt: “Ah, leuk! Een Blair Witch experience”. Degenen die minder enthousiast zijn over het uitje, schrijven: “Ik was er op de bezem vandoor gegaan" en "Wat een suf uitje naar die heks. Arme man tussen al die vrouwen". Als er in het programma de volgende ochtend ontbijt wordt geserveerd, kunnen sommige Twitteraars het niet laten om nog een extra grap te posten: "Ik denk dat ze met een wichelroede het ontbijt moeten zoeken".