Youp van ‘t Hek stopt plotseling voorstelling: ‘Het gaat niet meer’

anp 456675394
De NOS meldt dat welbekende cabaretier Youp van ‘t Hek (70) zijn voorstelling in theater Carré heeft gestopt. “Jongens, sorry, het gaat niet meer”, zou hij hebben gezegd voordat hij het podium verliet…
Youp van ‘t Hek is op zijn theatertour ‘De laatste ronde!’ en het ziet ernaar uit dat hij dit erg letterlijk neemt. Allereerst werd zijn show in Carré de eerste vijf minuten stilgelegd wegens een black-out. Hij kon zich het even allemaal niet meer herinneren. Overkomt de beste, al helemaal op die leeftijd, maar zelfs toen hij terugkeerde met het draaiboek en script van de voorstelling, lukte het niet. De voorstelling werd vroegtijdig gestopt

Als de oude 

Een bezoeker zei tegen het AD dat de voorstelling het eerste halfuur ‘nog echt goed’ ging en Youp helemaal de oude leek. Daarna merkte de bezoeker op dat Youp vaak moest zoeken naar zijn tekst en meerdere keren backstage verdween. “Hij deed echt zijn best om door te spelen. Hij wilde heel graag, maar hij vertelde ons dat het echt niet meer ging”, aldus de bezoeker.

De laatste ronde 

Alle shows van de allerlaatste voorstellingen van Youp van ‘t Hek zijn uitverkocht. Mensen die de kaartjes hebben gekocht, maken zich zorgen over of hun voorstelling nog wel doorgaan gezien de huidige staat van de cabaretier. Er lijkt tot zover niks ernstigs aan de hand te zijn, bezoekers spreken simpelweg van een kortsluiting bij Youp.

Inhalen 

Youp heeft aangegeven de voorstelling in te halen. Fans en bezoekers reageren hier enthousiast op: ze zijn er zeker bij als de voorstelling wordt ingehaald. Op X worden allerlei steunbetuigingen naar de cabaretier gestuurd.