Ook geen OH MY! festival in 2024: BOOS komt met uitzending over faillisement

schermafbeelding 2023 06 30 om 100842 649e8d9f27c4e
In de afgelopen maanden is de organisatie van OH MY! overspoeld met vragen over de terugverkoop van de kaarten van het festival in 2023. Mogen de kopers hun met hun tickets naar het eerstvolgende feest of doneren ze hun tickets aan de organisatie? Het wordt nu duidelijk dat er ook in 2024 geen editie zal plaatsvinden. Omdat er ook geen optie was om geld terug te krijgen, zijn veel kopers van slag; wat nu?

OH MY! faillissement

In juni 2023 werd duidelijk dat het OH MY! Festival editie 2023 niet kon plaatsvinden vanwege verschillende redenen. Na deze teleurstelling is de organisatie hard aan de slag gegaan om een nieuwe editie te organiseren. Echter, financieel waren zij niet in staat om de tickethouders die een refund hebben aangevraagd direct terug te betalen vanwege contractuele verplichtingen zoals artiesten, productie en beveiliging.

Almere weigert

Hoewel de organisatie een externe investeerder hadden gevonden en gesprekken voerden, heeft de Gemeente Almere het verzoek tot plaatsing van het OH MY! Festival op de evenementenkalender van 2024 afgewezen. Dit was een onverwachte tegenslag, aangezien mondeling was toegezegd dat het festival een plek zou krijgen. Het onderzoeken van alternatieve locaties bleek ook niet haalbaar, waardoor de investeerder zich terugtrok.

Faillissement OH MY!

Nu vaststaat dat het OH MY! Festival in 2024 niet kan plaatsvinden, moet de organisatie helaas hun faillissement aanvragen. Ook BOOS komt vanmiddag met een aflevering hierover. Lukt het hun om de kopers toch een refund te geven?