VIDEO: Beveiliger I Love Urban-festival in Ahoy Rotterdam geeft uitleg over schietpartij

image 2023 11 27 135256
Zaterdagnacht vond er een schietpartij plaats in Ahoy Rotterdam. Een man is ernstig gewond geraakt. Een beveiliger van het feest heeft in een video gereageerd en uitleg gegeven over de situatie.

Schietpartij in Ahoy

Afgelopen zaterdag is er een man neergeschoten tijdens een feest in Ahoy Rotterdam. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de gewonde man wel aanspreekbaar. Twee Rotterdammers van 20 en 31 jaar zijn aangehouden. Hun rol wordt nog onderzocht.
De schietpartij vond rond 04.30 uur plaats in de zaal, meldt een politiewoordvoerder. In Ahoy was het feest ‘I Love Urban’ aan de gang toen de schietpartij plaatsvond.
Ahoy heeft laten weten dat het "erg geschrokken" is door de situatie. Samen met de organisatie van het feest gaan ze onderzoeken hoe het zo ver heeft kunnen komen. Desondanks gaan geplande shows in Ahoy wel gewoon door.
image 2023 11 27 135121

Reactie beveiliger

Een van de aanwezige beveiligers heeft in een video ook zijn verhaal gedaan over de situatie. Hij vertelt dat hij aandeel had in het overmeesteren van de verdachte. In de video legt hij uit hoe het heeft kunnen gebeuren dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden in Ahoy.

Binnen gesmokkeld

Volgens de beveiliger ging het om een klein wapen, dat klein genoeg is om in de onderbroek mee te nemen. Daarnaast geeft hij aan dat er ook een kans is dat het wapen al eerder Ahoy was binnen gesmokkeld. Volgens hem had de beveiliging meerdere steekwapens buiten ingenomen en buiten gehouden. Al met al geeft hij aan de de beveiliging en organisatie niks te verwijten valt over de schietpartij. Bekijk de video hieronder.

↡ Bekijk hier de video ↡