Heeft Koningin Máxima haar Videoland serie al gezien?

rsz 166365277 bsr agency 1
Het land is in de ban van Videoland serie Máxima, die zich richt op de jonge jaren van Koningin Máxima. Het verhaal begint bij de eerste ontmoeting van Máxima met Willem-Alexander in 1999 en volgt haar leven vanaf haar jeugd in Argentinië tot haar huidige rol als koningin van Nederland. Wat we ons echter collectief afvragen is: heeft de Koningin de serie al bekeken? 

Geen tijd

Toen de vorstin dinsdag een bezoekje bracht aan museum Schoenenkwartier in Waalwijk, werd ze door RTL Boulevard gevraagd of ze de serie al bekeken heeft. Daarop volgde helaas het antwoord dat ze daar nog 'geen tijd voor heeft gehad'. We vragen ons af wat de reactie van Máxima zou zijn bij het zien van haar eigen levensverhaal op het grote scherm, en dan met name bepaalde intieme scènes waar het Nederlandse publiek meteen overheen viel. 

Record-aantal streams

RTL liet dinsdag weten dat geen enkel ander eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie op de dag van release zo vaak is gestreamd. Het komt dan ook niet als een verrassing dat er nú al een tweede seizoen van de hitserie aangekondigd is. Peter van der Vorst liet bij de première weten: "We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen". 

Liefdesverhaal

Het eerste seizoen richt zich vooral op het liefdesverhaal tussen Máxima en onze eigen echte Willem, maar het volgende seizoen gaat verder met de rest van haar leven in het Nederlands Koninklijk huis: "Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien". Moet toch gek zijn, om te zien hoe jouw leven als onderwerp van een filmserie wordt behandeld.