Moeder bij Máxima ingetrokken in Huis ten Bosch

7f628vug91i6 ontwerp zonder titel 62 kopie
Het langgekoesterde verlangen van koningin Máxima lijkt werkelijkheid te zijn geworden. Haar moeder, Maria del Carmen Cerruti, is naar Nederland verhuisd om bij haar dochter in Huis ten Bosch te gaan wonen. Dit nieuws werd gemeld door Spaanse media.

Wens Máxima

Koningin Máxima zou al geruime tijd willen dat haar moeder definitief naar Nederland komt. Maria, 79 jaar oud, woont momenteel alleen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, wat haar ver verwijdert van Máxima. De koningin mist haar moeder niet alleen, maar maakt zich ook zorgen om haar.
Dit is niet de eerste keer dat Maria in Huis ten Bosch verblijft. Tijdens de coronapandemie in 2020 verbleef Maria al geruime tijd bij haar dochter. Destijds waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek in Indonesië en kwam Maria naar Nederland om op de kinderen te passen. Echter, door de lockdown kon Maria niet terug naar Argentinië reizen.

Nieuwe serie over koningin Máxima

Binnenkort zal de langverwachte serie "Máxima" verschijnen op Videoland. Deze serie vertelt het levensverhaal van koningin Máxima en wordt gefilmd op locaties in Argentinië, New York, Spanje en Nederland. De serie begint bij de ontmoeting tussen Máxima en Willem-Alexander in Sevilla in 1999. Vanaf het moment dat Máxima aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De serie wordt vanaf 20 april uitgezonden op Videoland.
Beeld: ANP