Karig op Koningsdag: máximaal één blikje bier in verschillende gemeenten

bier nieuws rumag header blog
Gemeenten zijn bang dat mensen na twee jaar door de geluidsbarrière gaan. Om drankoverlast tegen te gaan hebben verschillende burgemeesters daarom besloten dat je maar met een limiet aan alcohol over straat mag.In Amsterdam mag je één blik bier bij je hebben. “Een thuistap of sixpack geldt als meerdere stuks”, aldus de gemeente op haar site.

Drinken met mate

In Utrecht zal er ingezet worden op crowdmanagement. “Maatregelen die in het verleden effect hadden, worden ook deze editie weer ingezet”, zo zegt een gemeentewoordvoerder tegen De Utrechtse Internet Courant.
In Eindhoven zijn er ook maatregelen getroffen en mag je geen glas of blik mee de stad in nemen. Er zal wel een omschenkpunt zijn waar bezoekers hun drankjes in plastic bekers kunnen overgieten.
Er zal meer cameratoezicht zijn in Maastricht, maar er zijn geen regels ingesteld rondom alcoholgebruik. Ook is een deel van de binnenstad aangemerkt als veiligheidsrisicogebied vanwege het bezoek van de koninklijke familie.
Gemeente Breda denkt er anders over. "We bereiden ons net als voorgaande jaren voor op een gezellige dag, waarbij we continu de situaties blijven monitoren met ondernemers, beveiligers, handhaving en politie," aldus een woordvoerder van de gemeente Breda.