Iets te diep in het glaasje gekeken? Zo kom je van die kut kater af

iets te diep in het glaasje gekeken header
We weten allemaal hoe lekker het is om jezelf helemaal de klote in te zuipen... Maar wanneer die kater alleen maar erger wordt en je vandaag weer moet, vraag je je waarschijnlijk toch af of dat dienblad met shotjes nou zo nodig was.

Kater

Het leek gisteravond nog zo leuk: met je buren/vrienden/familie alvast proosten op de koning. Maar nu je wakker wordt met een kloppend hoofd blijkt een van je 'Oranje boven- motto' weinig over. Je hebt weer eens een kater. Hélemaal kut, maar hoe kom je er vanaf?

Gember

Heb je lekker liggen kotsen en ben je strontmisselijk? Neem dan gemberthee. Koop een gemberwortel bij de dichtstbijzijnde supermarkt, snij de gember in dunne plakjes en trekken maar. Vind je die smaak te heftig? Koop dan gewoon verse gember stukjes of theezakjes met gembersmaak. Tikkie minder effectief, maar hé beter iets dan niets - toch?

Eieren

‘Hoe wil je je eitje in de ochtend? Gekookt, gebakken of bevrucht?’ Gebakken graag. Gebakken eieren neutraliseren de liters alcohol in je lichaam. Kom maar op met die sunny side up.

Banaan

Gaan met die banaan. Onze kromme vriend kan jou meervoudig helpen. Bananen maken namelijk jouw maagje weer rustig. Zo zouden ze een zuur-remmende werking hebben. Hoe dat zit? Een banaan bestaat voor 70% uit water en laat jij dat nou net even nodig hebben. Je energielevel staat op standje zombie, de suikers van een banaan geven jou een energieboost. Tenslotte hebben bananen kalium, dit verwijdert afvalstoffen zoals alcohol.

Water

Ja we weten het, water is super basic. Maar goed, dit spulletje zorgt echt goed voor je lichaam na een avondje flink naar de klote gaan. Drink het liefst drie grote glazen water voordat je gaat slapen. Wedden dat jij je de volgende ochtend beter voelt. Tip dus voor de volgende keer als je weer het licht uit je ogen zuipt.

Sprite

Sprite jij je benen eens? Nee, even zonder dollen. Het enzym dat alcohol afbreekt werkt sneller door sprite. Het is een soort benzine, maar dan net even anders.

Paracetamol

Je hersenen krimpen van alcohol, OH MY GOD?! Gelukkig kunnen we er wat aan doen. Gooi twee paracetamol in een glas water en laat ze oplossen. Neem een adje voor de sfeer alsof het weer gisteravond was. Kapot smerig, maar het schijnt wel te werken.

Elektrolyten - ORS

Elek.. watte..? Elektrolyten. Dit stofje zweet en pis je uit. Door dit zakje ORS met water te drinken vul je dit weer aan.

Multivitamine

Alcohol geeft je veel plezier, maar het neemt ook veel goeds van je af. Zoals je B12 en foliumzuur. Dit kan je weer lekker aanvullen door een multivitamine pil te nemen. Let op! Neem dit niet in met alcohol. We weten hoe lekker je een wijntje vindt, maar doe het niet meid.

Koffie

Heb je naast paracetemol en water niets in huis en begint je nieuwjaarsborrel over vijf minuten? Drink een groot glas water met twee paracetamol en trakteer jezelf op een bakkie pleur om de werking van de paracetamol te versterken. Vind je koffie niet zo lekker? Neem dan een glaasje cola.