Johan Derksen (73) wil stoppen met Vandaag Inside na 'kaarsverhaal'

johan derksen wil stoppen header
Johan Derksen is gisteravond flink door het stof gegaan na zijn uitspraken in het SBS6-programma 'Vandaag Inside'. Zo beweerde hij dinsdagavond vijftig jaar geleden een dronken vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zwakte hij zijn verhaal af.

Johan Derksen

Johan lijkt te begrijpen waarom hij zoveel kritiek krijgt en geeft aan het einde van de uitzending aan dat hij wil stoppen bij het programma. "Ik ben de veroorzaker van alle ellende", begint Derksen. "Het is een grote chaos bij dit programma. Het is mijn schuld. Als heel Nederland een hekel aan je heeft, dan kun je niet zeggen dat heel Nederland gek is", gaat hij verder. "Ik heb het verhaal als een smeuïge anekdote verteld, maar daar leent het onderwerp zich niet voor. Daardoor ontstond er een jolige sfeer."
Omdat hij de vrouw niet zou hebben gepenetreerd met de kaars, maar de kaars 'slechts' tussen haar benen heeft gezet is er volgens hem geen sprake van een verkrachting. "De feiten klopten niet helemaal. Toen de pleuris uitbrak, dan ga je nadenken. Ik ben te voorbarig geweest, zonder de kennis paraat te hebben", vertelt Johan hierover.
Dat deze zogenoemde “uitglijder” grote impact heeft op Derksen zijn carrière is gebleken. Zo is hij zowel ontslagen door de radiodirecteuren als de schouwburgdirecteuren waar hij al lange tijd voor werkte. “Je glijdt één keer uit en de cancelfamilie valt over je heen en je wordt overal geliquideerd. Er is in Nederland geen plek meer voor Johan Derksen.”