Steenrijk, Straatarm ge-exposed: compleet fake

screenshot 2024 04 24 at 131241
Er is al vaker getwijfeld aan de legitimiteit van televisieprogramma Steenrijk, Straatarm. De geloofwaardigheid kreeg opnieuw een dreun te verduren toen zelfs Nicky Opheij mocht deelnemen. Influencer Ipek Steenbeek onthult nu hoe ze door de programmamakers gecontacteerd werd met een wel héél interessant voorstel. 

Privébericht

“Ik heb ooit een privébericht van iemand bij SBS6 gekregen met de vraag of ik wilde deelnemen aan een programma”, steekt de influencer van wal op Social Media. Toen ze te horen kreeg dat het om Steenrijk, straatarm ging, viel ze echter bijna uit de lucht. “Ik had eerst zoiets van: ‘en in welke categorie hoor ik dan?”
Bekijk de video hieronder:

Villa van iemand anders

De influencer zou door het programma namelijk in de 'rijke' categorie geplaatst zijn, terwijl ze helemaal niet zo'n fancy huis heeft. "Ik omschreef dat ik geen villa had, geen zwembad. Maar het was dus inderdaad dat wij dan het ‘rijke gezin’ zouden zijn. Het concept was leuk, maar wij zijn dat gewoon niet.” Geen probleem, volgens de programmamakers. Ipek mocht namelijk gewoon meedoen met de villa van iemand anders. "Maar dan doe je dus alsof je rijk bent, want dan ga je gewoon in een huis van iemand anders”, vertelt ze. "Het was echt heel raar.”

Gesponsord

Als haar ervaring online wordt gedeeld, stromen reacties binnen van mensen die eenzelfde ervaring hebben gehad. "Helemaal waar!" schrijft iemand. "Ik ben zelf ook benaderd en kreeg dit aanbod ook omdat ik niet in een villa woon. Het is zelfs zo ziek dat je een samenwerking met een bedrijf aan mag gaan en mag doen alsof dit van jou is voor meer reclame. Het weekgeld hoef je ook niet zelf aan de arme kant te geven, dit wordt allemaal gesponsord. Kortom: je hoeft alleen maar te doen alsof je rijk bent en lief te lachen.”

Oplichterij

Iemand anders laat weten: "Ze hadden ons ook gevraagd. We zouden zelfs tussen de opnames door naar huis mogen om de bestellingen van de zaak in te gaan pakken.”  Daarbovenop duren de opnames in plaats van een week slechts een paar dagen. “Ze moeten zich twee keer per dag omkleden zodat het lijkt alsof het één week duurt. Aankomst en vertrek worden ook vaak op dezelfde dag gefilmd.”  Één en al oplichterij voor de kijker, dus.