Intieme scene Máxima shockeert kijkers: 'Kan beeld niet loslaten'

mv5bzde3ymjmngytnje3my00mgqxltljmgqtntzkotrkntaynddhxkeyxkfqcgdeqxvymtc3otc5mziy v1 1
Dramaserie Máxima vertelt het levensverhaal van Koningin Máxima tot aan haar verloving met onze eigen echte Koning Willem. De serie is razend populair en internationaal al verkocht aan 25 andere landen. Gisteren ging de eerste aflevering in premiere op Videoland en zat heel Nederland aan de buis gekluisterd. Het publiek was echter nogal in shock door één bepaalde scène.

Collectief geheugen

Sommigen noemen de serie nu al de Nederlandse versie van Engelse hitserie The Crown. Peter van der Vorst vertelde over Máxima"In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien. Dit zijn de grote Nederlandse verhalen die onze abonnees graag willen zien bij Videoland.”

Intieme scène

De eerste aflevering ging gisteren zonder enige poespas van start. We zagen hoe Willem en Máxima elkaar in het Spaanse Sevilla op een feest ontmoeten, waarna hij haar mee op date neemt. Daarna volgt er een nogal intieme scène die voor de meeste mensen gerust overgeslagen had kunnen worden. Jeroen Schmale schrijft hierover in het AD: "Toch levert het licht ongemak op en had de serie, net als The Crown, zonder intieme scènes gekund. Hoe mooi Chaves en Lakemeier ook zijn, hier zie je toch het huidige koningspaar met elkaar in de weer. Het is een beetje alsof je naar je ouders kijkt, in hun jonge jaren". 

Ongemakkelijk

Ook de kijkers thuis werden ongemakkelijk van de scènes. Zo schreef iemand op X/Twitter: "Ik kan echt het beeld niet loslaten dat onze Koning tussen de benen van Máxima kruipt, echt niet te doen. Snap heus wel dat dat misschien gebeurd is, alhoewel? Denk je eens in?" Wie weet wat ons nog te wachten staat in de rest van de serie.