Videoland-serie Máxima kondigt nu al tweede seizoen aan

mv5bzde3ymjmngytnje3my00mgqxltljmgqtntzkotrkntaynddhxkeyxkfqcgdeqxvymtc3otc5mziy v1 1
Sommigen noemen serie Máxima nu al de Nederlandse versie van Engelse hitserieThe Crown. Het eerste seizoen is nog maar amper in première gegaan en het tweede seizoen wordt al aangekondigd door Peter van der Vorst.

Het verhaal 

Gisteravond vond onder aanwezigheid van cast, crew en genodigden de première van het eerste seizoen van de serie plaats in het Amsterdamse Tuschinski theater. "We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen", vertelt Van der Vorst. "In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien. Dit zijn de grote Nederlandse verhalen die onze abonnees graag willen zien bij Videoland.”

Levensverhaal

De zesdelige dramaserie vertelt het levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins. Het tweede seizoen zal zich waarschijnlijk richten op haar tijd in het koningshuis. De hoofdrollen worden opnieuw gespeeld door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander), met Elsie de Brauw en Sebastiaan Koch als Beatrix en Claus.

Wanneer te bekijken? 

Niet alleen in Nederland heeft de serie succes. Hij is namelijk internationaal al verkocht aan 25 andere landen. De serie is vanaf zaterdag 20 april in Nederland te streamen en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien als Videoland-première.