AZ-keeper blijft bewegingloos liggen op veld na botsing, per brancard afgevoerd

femke liefting
Slechts tien minuten waren er gespeeld toen AZ-keepster Femke Liefting en Ajax-aanvaller Chasity Grant hard met elkaar in botsing kwamen. De klap was zo hevig dat het spel onmiddellijk werd stilgelegd.

Femke Liefting per brancard agevoerd

Na de botsing bleef de keepster bewegingloos liggen en moest worden verzorgd. Speelsters van beide teams schermden de plek waar Liefting werd verzorgd af met doeken. De keepster werd per brancard van het veld gebracht en was toen bij kennis, liet AZ later weten. Liefting is daarna naar het ziekenhuis gebracht ter controle.
ESPN geeft een update over de situatie:
De speelsters van beide teams besloten al snel om de wedstrijd niet meer verder te spelen. Het duel dat nog 0-0 stond zal op een later te bepalen datum worden uitgespeeld.
Verslaggever Buis was getuige van het incident:

Het wordt muisstil op De Toekomst als Femke Liefting, doelvrouw van AZ, gevaarlijk in botsing komt met Chasity Grant van de #Ajax Vrouwen. Speelsters in tranen schermen situatie op het veld af. Ook witte doeken eromheen. Hopen op het beste voor Liefting 🙏🏼 #ajaaz

20
Reply

Femke Liefting’s medical situation is stable, but the match has been discontinued. The remainder of the match will be played on a date yet to be determined. Our thoughts are with Femke, her loved ones, and her team ♥️ #ajaaz

259
Reply

Wie is Femke Liefting?

Femke Liefting is een voetbalspeelster uit Nederland. Ze speelt als doelverdedigster voor AZ in de Vrouwen Eredivisie en maakte op 27 augustus 2021 haar debuut. Ze begon haar carrière in de jeugd bij FC Uitgeest, waarna ze uitkwam in de jeugdopleiding van FC Utrecht. Van daaruit maakte ze de overstap naar eredivisionist VV Alkmaar. In 2022 tekende ze een profcontract, waardoor ze ook in dat seizoen uitkwam voor VV Alkmaar. Toen die club voorafgaand aan het seizoen 2023/24 overging in AZ maakte Liefting ook de overstap naar AZ. Op 18 april 2024 tekende ze een langdurig contract tot medio 2026 bij de club uit Alkmaar.