Donny Roelvink doet boekje open over bekering tot de Islam

tinywow mijn project 18 25245106 6477a20452882
We hebben ondertussen allemaal de video gezien waarin Donny Roelvink de islamitische geloofsbelijdenis, de Sjahada, uitspreekt. Hij reageert nu zelf voor het eerst op alle reacties die de video bij het Nederlandse publiek heeft teweeggebracht.

Turbulente periode

De jongste Roelvink-telg heeft er een turbulente periode op zitten: hij kreeg in December 2022 te horen dat hij teelbalkanker had. Het ging hierbij om een semimoon stadium 1, waardoor hij gelukkig geen chemotherapie nodig had. Wel moest hij operationeel een bal laten verwijderen. Dit viel hem zwaar: Donny wilt namelijk nog dolgraag vader worden. 'Er gingen meteen alarmbellen rinkelen over mijn vruchtbaarheid. Het is een hele grote wens van mij om papa te worden. Het kan nog, maar dat zal wel iets lastiger worden.'
Bekijk Donny's reactie hieronder:

Ongeluk

Donny vertelde recentelijk dat deze ervaring hem voor altijd heeft veranderd. Ook het ongeluk waarbij hij drie jaar terug werd overreden door een Hummer, heeft bijgedragen aan het gevoel dat er ‘een hoger iets’ moet zijn. De realityster ging de diepte in, onderzocht de Islam en uiteindelijk vond hij er rust en betekenis.

Reacties

Donny nu gooit na alle reacties op zijn bekering een video online. "Ik denk dat het veel mensen niet ontgaan is dat ik gisteren een bijzondere dag gehad heb", begint hij zijn bericht. "Hier zijn beelden van gemaakt, online gezet en dat is breed uitgemeten in de media. Dat was te verwachten als ik dat in het bijzijn van een grote groep mensen doe." Volgens hemzelf had hij de video waarin hij de Sjahada uitspreekt bewust niet zelf gepost. "Ik doe dit namelijk voor mezelf en voor geen enkele andere reden."

Geen interviews

Volgens de realityster zijn de reacties op zijn bekering eindeloos. "Het zijn supermooie berichten en daar wil ik jullie voor bedanken", zegt hij. Hij geeft ook gelijk aan dat hij geen interviews gaat geven over zijn geloof. "Ik vind dat ik nog helemaal niet in die positie sta. Ik ben lerende in dit proces en ik hoop dat dat gerespecteerd wordt."