Deelnemers Het Blok zitten er helemaal doorheen

editorial landscape 1
Klusprogramma Het Blok blijkt enorm zijn tol te eisen, niet alleen van buurtbewoners, maar ook van de klussers zelf. Een van de koppels doet een boekje open over de extreem vermoeiende omstandigheden waar ze door het programma in terecht zijn gekomen.

Het programma

In Het Blok krijgen vier koppels ieder een eigen bouwval waar ze intrekken én die ze kamer voor kamer moeten verbouwen. Dit alles binnen budget en met strakke deadlines. De koppels leveren iedere week een kamer op, die beoordeeld wordt door een jury. Dit hele proces gaat echter niet alleen maar over rozengeur en maneschijn.

Niet blij

Door het laatste seizoen van het televisieprogramma zijn de bewoners van de Amsterdamse Niersstraat niet bepaald blij. Het klussen gaat namelijk zes dagen per week door en dat zorgt voor veel overlast door constant lawaai en de aan-en afvoer van materiaal.  

'Handen in het haar'

De klussers zelf zijn ook tot op het bot toe afgepeigerd. Veronica Superguide sprak met Jaïr en Anouk uit Leeuwarden, die het meedoen aan een klusprogramma van tevoren als een ware droom zagen. Dit viel hun echter nog vies tegen. Volgens Anouk: “Wat we tot nu toe aan problemen zijn tegengekomen? Lekkage, waardoor we twee dagen niets aan de slaapkamer hebben kunnen doen, spullen die niet op tijd werden geleverd… En onze eigen, toch wel beperkte klus-skills. Toen we aan die slaapkamer moesten beginnen, zaten we echt met de handen in het haar. Maar daar ga je natuurlijk niet met de andere kandidaten over spreken. Het is wel een wedstrijd.”

Vermoeid

De kandidaten spraken met het magazine toen ze er nog maar twee weken op hadden zitten en nog maar liefst zeven te gaan. “De vermoeidheid kickt nu echt wel in. De eerste twee weken ging het redelijk makkelijk, maar nu wordt het zwaarder.” Dat belooft nog wat voor dit komende seizoen.