Donny Roelvink deelt dringende oproep: "De jeugd is de weg KWIJT!"

donny
Op Instagram deelt Donny Roelvink deze week zijn verhaal. Donny, bekend van zijn optredens in reality-televisie, spreekt zich uit over een kwestie die de maatschappij diep raakt. Hij uit zijn zorgen over de paden die de jeugd van vandaag bewandelt.

5 voor 12

In een video die hij onlangs op zijn Instagram-profiel plaatste, uit Donny zijn worsteling met het behouden van een positieve kijk op de wereld. "Het veroorzaakt een diepe pijn in mijn hart om te zien hoe sterk de jongere generatie in een zwart gat lijkt te zijn gevallen," deelt hij met een tastbare oprechtheid.
Zijn uitgesproken zorgen zijn gebaseerd op recente en verontrustende nieuwsberichten, waaronder een dodelijke steekpartij tijdens een festival in het hart van Amsterdam en het schrijnende verhaal van studenten betrokken bij de dood van de Belgische student Sanda Dia, die er enkel met een taakstraf en boete vanaf kwamen. "Het is vijf voor twaalf, we moeten wakker worden", waarschuwt Donny Roelvink zijn volgers.
donny

Verandering

"Er moet verandering komen," vervolgt hij met vastberadenheid. "Ik zie wat er gebeurt en kan niet anders dan concluderen dat de jeugd van nu compleet de weg kwijt is. Ze zijn enorm in de war." Donny Roelvink maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van deze generatie. "Zoals het er nu uitziet, ben ik niet optimistisch."
Hij tekent een beeld van de jeugd als 'een groep hersenloze, losgeslagen projectielen', wat volgens Donny Roelvink het gevolg is van 'gemakzucht, constante afleiding en een overvloed aan prikkels'. "Het heeft hen letterlijk gek gemaakt. Ze lijken elk respect te hebben verloren," betoogt hij, en hij voegt daaraan toe dat ze volgens hem 'ruggegraat, empathie en mentale weerbaarheid' missen. "Ze zijn aan het veranderen in beesten."

Steun

Aan het einde van zijn Instagram-video roept Donny Roelvink ouders op om een 'serieus gesprek' met hun kinderen te voeren. "Dan zul je ontdekken dat je kind ontzettend in de war is, voornamelijk door alle afleidingen waarmee ze de hele dag geconfronteerd worden."
Na het delen van zijn gevoelens, ontvangt Donny Roelvink veel bijval van zijn volgers. Zowel bekende als onbekende volgers tonen hun steun en instemming met zijn woorden. 'Amen', schrijft een volger in hoofdletters. Een ander deelt: 'Ik ben het helemaal met je eens, Donny. Als ik kijk naar onze huidige samenleving en het land waarin we leven, denk ik dat dit voornamelijk het gevolg is van uitzichtloosheid en individualisme'.

↡ Bekijk hier de video ↡