Johan Derksen onder het mes: ‘Levensbedreigend’

editorial landscape
Johan Derksen zal vandaag hoogstwaarschijnlijk ontbreken aan de tafel van Vandaag Inside. Zijn rol wordt overgenomen door vaste gasten Job Knoester en Valentijn Driessen, omdat hij geopereerd wordt aan een gescheurde buikwand.

Pijn

Eerder dit jaar moest De Snor ook al een aflevering missen vanwege de pijn die hij van de liesbreuk had. "Ik zat in de auto en er zat een darm klem. Nou, dan wil je niet weten hoe pijn dat doet. Je kunt niet meer zitten en je kunt ook niks met je benen doen (...) En dan in één keer voel je: tjoep. En dan is het over.”

Levensbedreigend

Als Wilfred Genee vraagt hoe het met de gezondheid van Johan staat, grapt hij dat het 'levensbedreigend' is: “Uitstekend. Ja, ik moet dinsdag geopereerd worden hè. Dan verwacht ik van jullie in het ziekenhuis een grote fruitmand. Nou, het is wel een levensbedreigende ingreep. Het duurt namelijk twintig minuten.”

Scheurtje in buikwand

De presentator heeft zelf dus zo te zien niet veel moeite met de ingreep. Hij is eerder opgelucht dat er eindelijk iets gedaan wordt aan de eeuwigdurende pijn.“Het is een scheurtje in je buikwand. Gewoon een sneetje, dan douwen ze die darmen terug en dan doen ze er een eentje voor. Ja, ik heb er wel last van. Je kunt een darm klem hebben zitten en dat heb ik laatst gehad. Dat was geen pretje hoor. Maar ik heb er jaren geen last van gehad, terwijl ik er geloof ik al een jaar of tien mee rondloop.”

Een en al positiviteit

Volgens Johan zelf zal hij binnen de kortste keren weer de studio ronddartelen. Ook Genee besluit: “Als je onderbuik straks hersteld is, kan het zomaar zijn dat je een en al positiviteit bent. Het zou toch wat zijn hè, als we een totale metamorfose van Johan krijgen.”