Au: Joost Klein zakt bij bookmakers na eerste repetitie

b886247865z
De eerste beelden van Joost Klein's Songfestival repetitie deden vandaag de ronde, en de bookmakers hebben duidelijk meteen minder vertrouwen in de extravagante act. Lange tijd stond hij met een paar procent verschil achter de nummer twee, Kroatië, maar nu stijgt Italië ineens naar de derde plek, en staat Klein dus vierde.

Vertrouwen

Op de dag dat Europapa werd gepubliceerd kwam Nederland op de 21ste plek terecht bij de bookmakers, maar in de weken erna kregen steeds meer mensen vertrouwen in Joost en zijn blauwe pakkie. Hij vertrok maandag met maar liefst twintig koffers naar Malmö voor zijn eerste repetitie, met daarin onder meer zijn iconische blauwe pak met puntschouders. Zijn goede vriend Appie Mussa, die meedoet aan de act, was verkleed als blauwe vogel. Joost's andere vrienden stonden naast hem op het podium met een futuristische draaitafel voor hun buik. We zien hoe de zanger op het podium op een gegeven moment ook nog een soort aanval krijgt als hij wild staat te hakken op zijn lied.

Halve finale

Joost zelf vindt het maar niks dat er al beelden worden vertoond van zijn act: "Je gaat toch ook niet bij een goochelaar de repetities filmen?” Klein kreeg dinsdag in de Malmö Arena in totaal een half uur om Europapa te repeteren. De repetitie is niet alleen voor hem zelf, maar ook voor alle technici die Klein straks in beeld brengen en belichten. De komende dagen heeft Joost de tijd om zijn act te perfectioneren voordat er een tweede repetitie op het programma staat. En volgende week donderdag is het dan zo ver: de zanger zal dan verschijnen in de tweede halve finale van het Eurovisie.