Op déze manier bespaar jij geld als je de bus neemt

schermafbeelding 2023 08 10 om 150957
Ben jij iemand die vaak de bus pakt? Dan hebben wij fantastisch nieuws voor jou! Er is een slimme manier om flink te besparen op je ritjes, en dat allemaal dankzij een slimme buschauffeur die zijn tip deelde op TikTok.

1. Betaal Minder met je Bankpas

We kennen allemaal het gemak van een ov-chipkaart, maar wat als je die vergeet of gewoon niet hebt? Geen probleem! Tegenwoordig kun je met je eigen bankpas in- en uitchecken in de bus. Maar dat is niet alles. Wat blijkt? Door dit te doen, kun je vaak goedkoper reizen!

2. Hoe Werkt het?

Het zit zo: Wanneer je een kaartje koopt bij de buschauffeur, betaal je per zone. Maar stel, je moet maar twee haltes verderop zijn, dan betaal je toch nog voor de volgende zones. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Door simpelweg je bankpas te gebruiken bij het in- en uitchecken, betaal je alleen voor de afstand die je echt aflegt. Volgens buschauffeur Sergio (@buschauffeursergio) op TikTok kan het verschil zelfs oplopen tot drie euro per ritje. Die kun je beter in je eigen zak houden, toch?

3. Vergeet Niet Uit te Checken!

Een kleine waarschuwing: Vergeet niet uit te checken! Het zou jammer zijn als je door die kleine fout juist meer betaalt. Dus, wanneer je de volgende keer de bus uitstapt, even je bankpas langs de scanner halen. Klaar is Kees!
Dus, busreizigers opgelet! Met deze simpele switch kun je heel wat besparen. Dus laat die ov-kaart thuis en pak voortaan je bankpas. Veilige en voordelige reizen toegewenst!