Lowlands begint volgende week en dit moet je weten!

schermafbeelding 2023 08 10 om 135638
Lowlands, het jaarlijkse hoogtepunt voor muziek- en festivalliefhebbers, staat weer voor de deur. Van 18 tot en met 20 augustus 2023 verandert het evenemententerrein van Biddinghuizen weer in een bruisende stad vol muziek, theater, film, comedy, literatuur, wetenschap en kunst.

De Line-up van Lowlands

Elk jaar tracht Lowlands de verwachtingen te overtreffen, en 2023 lijkt daarop geen uitzondering te zijn. Headliners dit jaar zijn de wereldberoemde rockband Radiohead, de hip-hop sensatie Cardi B, en de altijd energieke Gorillaz. Naast deze grote namen zijn er tal van andere artiesten die over de verschillende podia verspreid zullen optreden, waaronder indie-favorieten zoals Vampire Weekend en Tame Impala, elektronische acts zoals Flume en Disclosure, en opkomende sterren zoals Jorja Smith en FINNEAS. Nederlandse talenten zijn ook goed vertegenwoordigd dit jaar. Eefje de Visser, De Staat en MEROL zijn slechts een paar van de lokale acts die zullen optreden, waarmee het festival bewijst dat het nationale muzieklandschap levendiger is dan ooit.

Wat is er nog meer te doen?

Naast de indrukwekkende muzikale line-up heeft Lowlands 2023 nog veel meer te bieden. Er zijn verschillende tenten met een brede selectie van theater, comedy en dans. Het wetenschapsprogramma, "Lowlands University", biedt lezingen van vooraanstaande wetenschappers en denkers, die de festivalgangers zullen uitdagen en inspireren.
Ook op het gebied van eten en drinken zijn er genoeg opties. Van biologische snacks tot internationale gerechten; er is voor ieder wat wils. Vergeet ook niet de verschillende markten te bezoeken, waar je vinyl, kleding en unieke handgemaakte items kunt vinden.

Praktische Informatie

Tickets voor Lowlands 2023 zijn al een tijdje in de verkoop en het lijkt erop dat het festival opnieuw uitverkocht zal raken. Dus als je erbij wilt zijn, wacht dan niet te lang. Een regulier ticket voor het hele weekend, inclusief camping, kost €210.
Lowlands is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Lelystad vertrekken er pendelbussen naar het festivalterrein. Voor degenen die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid, maar denk eraan om milieuvriendelijk te reizen waar mogelijk.
Lowlands 2023 belooft weer een onvergetelijke editie te worden. Of je nu komt voor de muziek, de kunst of de unieke sfeer; het wordt een weekend om nooit te vergeten.
Sfeer proeven? Check onze Instagram dan op zaterdag 19 augustus!

↡ Bekijk hier de video ↡