Zo vier je Pride 2023 in Amsterdam!

ari dinar ihxeoc7k7aw unsplash 2 1
Feest mee met Queer en Pride Amsterdam van 22 juli tot 6 augustus 2023! Dit jaar hebben Stichting Pride Amsterdam en Queer Amsterdam de handen ineengeslagen om een nog mooier feest te maken.

Pride 2023

De tweede week staat bol van activiteiten georganiseerd door Stichting Pride Amsterdam. Na een week vol plezier sluiten we af met de beroemde Canal Parade op 5 augustus en een knalfeest op de Dam op 6 augustus.
Van 4 tot 6 augustus vieren we met straatfeesten op diverse plekken in de stad. De Canal Parade op 5 augustus is het absolute hoogtepunt. Kleurrijke boten zullen weer door de Amsterdamse grachten varen.
In het Westerpark is de Pride Photo tentoonstelling gratis te zien. Het thema dit jaar is 'The Process of Change', een viering van de veerkracht van de LHBTI+ gemeenschap.
Er is ook een tentoonstelling van 21 portretten van intersekse personen op het Museumplein. En daar vind je ook het Zero Flags Project, een demonstratie met 69 vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog steeds verboden is.
De Social Hub wordt omgetoverd tot Pride Hub van 1 tot 6 augustus, met 60+ activiteiten voor iedereen. En vergeet de Gay Games, de kunstlezing, de filmavond en de basketbalwedstrijd niet!
Er zijn nog veel meer activiteiten, zoals de Queer Date Night in Bar Baarsch, de transpride Walk in Oosterpark, de silent disco op het Museumplein, een Vogue dansworkshop in de Hermitage, en nog veel meer!
Met deze Nederlandse zomer kunnen we ons voorstellen dat je liever een feestje binnen wil. Gelukkig zijn er dit weekend talloze feesten in verschillende nachtclubs. Het gaat door tot in de late uurtjes!

↡ Bekijk hier de video ↡