Channah Koerten openhartig over abortus: ‘’Wou dat ik het kon terugdraaien’’

schermafbeelding 2023 10 01 om 113940
Elke aflevering van de podcast "Grabbel & Gebabbel" brengt zijn eigen unieke verhalen en openbaringen, maar in de laatste aflevering heeft Channah Koerten velen diep geraakt. Ze ging diep in op een uiterst persoonlijke en pijnlijke periode in haar leven, waarin ze een moeilijke beslissing nam en de nasleep daarvan onder ogen zag.

Channah Koerten

Channah Koerten, voor velen herkenbaar door haar opvallende deelname aan shows zoals "Temptation Island" en "Echte Meisjes in de Jungle", was de speciale gast in deze aflevering. De dynamiek tussen haar en de mede-presentator Fawry was meteen voelbaar toen het onderwerp 'Temptation Island' op tafel kwam. Terwijl Fawry luchtig opperde dat velen meedoen aan het programma voor de roem, was Channah snel om dat te corrigeren. Ze gaf een eerlijke en onverwachte reden voor haar deelname: ze zocht een uitweg, een ontsnapping. Ze was in een periode van haar leven waar ze zich ongelooflijk verdrietig voelde en dacht zelfs aan het beëindigen van haar eigen leven. Temptation Island leek voor haar een kans om even afstand te nemen van de overweldigende gevoelens en realiteiten van haar leven.

Verdriet

De conversatie nam een nog intensere wending toen er werd gevraagd wat de oorzaak was van haar verdriet. Channah pauzeerde even voordat ze begon aan haar verhaal. Ze sprak over een casual relatie die ze had, waarbij ze dacht dat zwangerschap geen risico was. Echter, tegen alle verwachtingen in, werd ze toch zwanger. Ze stond toen voor een hartverscheurende beslissing, vooral gezien haar jonge leeftijd en het ontbreken van een vaste relatie.

Channah Koerten abortus

Ze koos voor een abortus, een beslissing die op dat moment juist leek, maar die haar later zwaar zou vallen. Ze beschreef het traumatische moment in de kliniek toen ze op het punt stond om onder narcose te gaan en de wens had om alles terug te draaien. Die spijt en het schuldgevoel dat volgde, verteerden haar van binnen. Ze beschreef hoe ze zichzelf als een "slechte moeder" zag en hoe deze gevoelens haar naar het randje van de afgrond brachten.
Fawry, en ongetwijfeld vele luisteraars, was geschokt door de rauwe eerlijkheid van haar verhaal. Het benadrukt het belang van mentale gezondheid en ondersteuning in moeilijke tijden.
Als je aan zelfdoding denkt, zoek dan hulp. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113.

↡ Bekijk hier de video over haar haartransplantatie ↡