Dit zegt de moeder van Joy over kritiek over haar zoon in B&B Vol Liefde

schermafbeelding 2023 08 15 om 114846
Het derde seizoen van B&B Vol Liefde is een hit! Fans kunnen geen genoeg krijgen van de avonturen en romantiek. Maar zoals bij elke hitserie, komt er ook kritiek. Een van de deelnemers, Joy, wordt flink onder vuur genomen. Zijn moeder, Sylvia, heeft daar wat over te zeggen.

Kritiek voor Joy in B&B Vol Liefde

Voordat het seizoen van start ging, lag Joy al onder het vergrootglas. Fans hadden op Facebook berichten gevonden waarin hij controversiële uitspraken deed over corona. En toen bekend werd dat zijn B&B te koop stond, gingen er geruchten rond dat hij alleen meedeed om zijn bedrijf te promoten. Een strategische zet voor publiciteit? Fans speculeerden volop!

Moeder over kritiek

Sylvia, de moeder van Joy, vindt de media-aandacht voor haar zoon overdreven en vaak onterecht. In een interview met De Telegraaf verdedigt ze hem vol vuur: “De kritiek is ongegrond. Joy is echt een schat van een jongen. Mensen begrijpen hem gewoon niet goed. Hij heeft alleen maar goede bedoelingen.” Over de roddels en het commentaar zegt ze: "Vaak zegt kritiek meer over de persoon die het uit dan over de persoon waar het over gaat." Een andere kritiekpunt dat vaak terugkomt, is dat mensen Joy een 'zwetsende zwerver' noemen. Sylvia snapt daar niets van. Ze beschrijft haar zoon als een ambitieuze en hardwerkende jongen. “Na de basisschool heeft hij even op de middelbare school gezeten en een korte tijd op een bijzondere school. Maar daarna koos hij zijn eigen weg”, vertelt ze trots. “Hij is een autodidact. Hij bouwde op zijn vijftiende een Mercedes van oude onderdelen. Niemand kon hem overtuigen terug naar school te gaan.”

Joy reageert

Joy zelf is niet stil blijven zitten bij de kritiek. Op Instagram reageerde hij al: “Soms raakt een commentaar me echt, vooral als er een kern van waarheid in zit,” geeft hij toe. Maar hij benadrukt ook zijn intentie altijd oprecht was: “Ik wilde anderen op hun gemak stellen door mijn eigen verhalen te delen, in de hoop dat zij dat ook zouden doen. Ik wilde nooit dat het alleen om mij zou draaien.”