Eerste vliegende auto’s worden getest in de V.S.

yyoyoyoyoyo min
Hoewel we een aantal jaar geleden dachten dat we in 2023 in vliegende auto’s zouden zitten, is niks minder waar. Toch lijkt het erop dat deze voorspelling dichterbij is dan we dachten.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten heeft een autofabrikant toestemming gekregen van luchtvaartautoriteiten om testvluchten te maken met een vliegende auto. De bedenker van de auto is het bedrijf Alef Aeronautics en volgens hen is het een enorme stap in de transportwereld. Zo zouden vliegende auto’s voor een milieuvriendelijker en sneller woon-werkverkeer zorgen en… ze zijn natuurlijk veel sneller! Als het project positief uitpakt, kan het zo zijn dat de auto’s vanaf 2025 te koop zijn voor 300.000 dollar per stuk. Ook zul je deze auto’s waarschijnlijk alleen op bepaalde plekken zien.

Vliegende auto

De vliegende auto is elektrisch en wordt Model A genoemd. Ook hoef je je geen zorgen te maken om een landingsbaan in je tuin, want de auto stijgt op en landt als een helikopter. In de lucht heeft de vliegende auto een snelheid van zo’n 320 kilometer per uur en je kan er ongeveer 180 kilometer mee vliegen. Op de weg kan de auto ongeveer 300 kilometer rijden. Dat betekent dat je met Model A naar Antwerpen kunt vliegen! Ook kun je iemand meenemen tijdens je ritjes.

Bestellen

Natuurlijk is het nog maar een testritje en is de kans groot dat er nog wat moet worden aangepast aan de regelgeving. Ondanks dat, kun je de vliegende auto wel alvast pre-orderen voor als het project doorgaat. Dit kost je 150 dollar. Wil je extra voorrang op de lijst? Dan moet je er 1500 dollar voor neerleggen. Er staan al honderden mensen op de lijst te duimen voor deze uitvinding.
Alef Aeronautics zijn niet de enige die testvluchten mogen doen. Zo heeft een Chinees automerk vorig jaar al openbare testvluchten gehad en heeft Hyundai ook al eerder een concept van een luchttaxi gedeeld.

↡ Bekijk hier de video ↡