Management onthult wat er écht aan de hand is met Mart Hoogkamer

owowke
Het nieuws is naar buiten gebracht dat de bekende Nederlandse zanger Mart Hoogkamer voorlopig niet in staat zal zijn om op te treden. Deze informatie is naar voren gebracht door zijn management, dat heeft aangegeven dat er meer speelt rondom de gezondheid van de zanger dan aanvankelijk werd gedeeld met het publiek.

Weinig verandering

Robert Schipper, Mart's manager, sprak onlangs met het weekblad Story over de situatie. Dit markeert de vijfde keer in slechts twee jaar tijd dat Mart noodgedwongen een pauze in zijn carrière moet nemen. Schipper benadrukte dat er momenteel weinig verandering is in Mart's toestand. "Hij heeft wat meer tijd in de zon doorgebracht, wat hem een gezondere teint heeft gegeven. Maar we zijn nog steeds hard aan het werk met hem," legt Schipper uit.
martje

Nieuwe balans

In mei deelde Mart zelf dat hij een aanzienlijke periode van rust nodig heeft. Hij erkende dat hij zijn grenzen had overschreden en dat hij zich overweldigd voelde. Dit leidde ertoe dat hij meerdere optredens moest annuleren. Mart haalde een wijs advies aan dat zijn moeder hem ooit gaf: "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald". Hij erkende dat hij de komende periode zijn aanpak moet aanpassen en dat hij een nieuwe balans moet vinden tussen zijn passie voor muziek en zijn persoonlijke energieniveau.
Volgens Schipper worstelt Mart niet alleen met oververmoeidheid, maar ervaart hij ook de druk van zijn bekendheid. Op advies van de arts moet Mart rust houden, maar daarnaast werken ze ook aan het omgaan met de stress die komt kijken bij zijn bekendheid. "Hij kan de McDonalds niet meer in zonder dat iedereen iets van hem wil," zegt Schipper, wijzend op de tol die beroemdheid kan eisen. Om deze reden is er een mental coach ingeschakeld om Mart te helpen met deze kwestie.

Prestatiedruk

Mart's manager legt uit dat de zanger in de afgelopen twee jaar zoveel heeft meegemaakt en het gevoel heeft gehad dat hij constant moet presteren. Dit kan een zware last zijn voor een jonge zanger wiens carrière in een stroomversnelling is gekomen. "Hij is zeer prestatiegericht en wil altijd het beste uit zichzelf halen. Dat is bewonderenswaardig, maar het kan ook belastend zijn", zegt Schipper.
Omdat Mart momenteel met deze uitdagingen kampt, heeft hij zijn deelname aan het populaire programma 'Beste Zangers' moeten annuleren. Fans kunnen meer informatie vinden over Mart's situatie in de onderstaande video. Hoewel de zanger nu een pauze neemt, is hij vastbesloten om te herstellen en zijn passie voor muziek met zijn fans te blijven delen.

↡ Bekijk hier de video ↡