Mocro Maffia-acteur verdacht van oplichting

3e3996e0 1a89 11ee 9aec 02c309bc01c1
Na veel (undercover) onderzoek is er begin april een 20-jarige man uit Emmen opgepakt, omdat hij ervan wordt verdacht mensen te hebben opgelicht. De jongen blijkt rollen te hebben in Mocro Maffia en Zeven Kleine Criminelen.

Oplichtingszaak

De Emmenaar is samen met een 22-jarige man uit Delfzijl en een 23-jarige man uit Groningen verdachte in een oplichtingszaak. Volgens justitie worden de mannen ervan verdacht zich voor te hebben gedaan als bankmedewerkers en mensen te laten geloven dat hun bankrekening was gehackt door criminelen. Vervolgens drongen ze aan om een programma te installeren op de computers van de slachtoffers en zo controle te krijgen over hun pc en bankgegevens. De totale waarde die de slachtoffers hebben verloren zou rond een halve ton zitten.
schermafbeelding 2023 07 06 om 102314

Undercover

In april zijn twee mannen in de kraag gevat door een undercoveragent terwijl ze in de auto aan het bellen waren met een nieuw slachtoffer. Later die dag werd de Emmenaar gearresteerd en is dinsdagavond vrijgelaten. Volgens justitie zijn er op een telefoon die wordt gelinkt aan de 20-jarige man belscripts gevonden waarbij wordt uitgelegd hoe oplichtingsgesprekken kunnen worden gevoerd. Naast deze belscripts zijn er lijsten gevonden met persoons- en bankgegevens. Hierdoor wordt de acteur gezien als een leidende rol in deze zaak.

Acteur Mocro Maffia

De 20-jarige verdachte is een bekende in de filmwereld en heeft meerdere rollen op zijn naam staan. Wat toevallig is – of niet – is dat dit meerdere misdaadseries zijn. Zo heeft hij in meerdere afleveringen van Mocro Maffia personages vertolkt en heeft hij een rol in jongerenserie Zeven Kleine Criminelen. Zijn carrière is voor zijn advocaat dan ook een belangrijke reden om hem vrij te laten. Ondanks dat de officier van justitie het hier niet mee eens is en vindt dat er een zorgelijk beeld is ontstaan bij de verdachte, laat de rechtbank de Emmenaar vrij onder voorwaarden. De identiteit van de verdachte is vooralsnog niet bekend.

↡ Bekijk hier de video ↡