Skip to main content

Nou, dat ging pittig snel. De maanden vlogen voorbij. Er is een hoop gebeurd, zowel goede als minder goede dingen. De hoogste tijd om eens terug te blikken op 2016. En hoe kan je dat beter doen dan in de vorm van muziek? Daarom hier 5 nummers die de hoogte/dieptepunten uit van 2016 beter verwoorden dan, uhm, woorden.

1. Official Pokémon Theme Song

Dit jaar was Kijkduin populairder dan ooit. En neen, niet omdat er een of ander lief zeehondje aangespoeld was. Het was dé hotspot voor Pokémon trainers met een smartphone. De app Pokémon Go motiveerde veel jongeren naar buiten te gaan, maar zorgde ook voor genoeg ongelukken. Domme tieners die op straat zo diep in hun scherm zaten, dat ze niet uitkeken of er een auto of trein aankwam. (Check ons artikel over Pokémon Go hier)

2. Rihanna – Don’t Stop The Music

Apple kwam weer eens leuk doen. Aan de nieuwe iPhone 7 was niet veel veranderd. Oh wacht toch wel, de fucking AUX-ingang is verwijderd! WTF Apple? Hoe moeten we nu muziek opzetten tijdens een huisfeestje? Bluetooth? Nee, hapert toch altijd. Stelletje lullo’s. Don’t Stop The Music beschrijft heel goed dat moment wanneer jij muziek op wilt zetten met je iPhone 7. “Sorry jongens, ik heb geen AUX.. heeft iemand toevallig een AUX-adapter voor mijn iPhone van €700 bij zich?”

3. N.W.A. – Fuck Tha Police

Het woord van het jaar is “Treitervlogger”. Je weet wel, die lange uit Zaandam. Hij die zelf niks doet, behalve hangen voor de supermarkt en het filmen van zijn vrienden die wel wat doen. Het springen op politieauto’s bijvoorbeeld. We wilden hier eerst een liedje over de supermarkt neerzetten, maar dit leek ons wel iets toepasselijker.
https://www.youtube.com/watch?v=9jOqOlETcRU

4. Mac Miller – Donald Trump

In het jaar waar blijkbaar alles kan, gebeurde ook dit. De steenrijke en vrouwonvriendelijke Donald Trump werd verkozen tot de president van Amerika. Like, WTF Amerika? You okay? Dit moet toch allemaal niet de bedoeling zijn geweest. Deze man is even gek als datgene wat hij zijn “kapsel” noemt. Mac Miller maakte een aantal jaar geleden een nummer over deze man. Nu hij verkozen is als president, heeft Mac toegegeven dat het niet als positief nummer bedoeld was. Maar een lekkere track is het wel.

5. Wham! – Last Christmas

Iedereen, jong en oud, moesten een traantje laten toen dit nieuws naar buiten kwam. Hoe toevallig is het dat de man die hét kerstnummer maakte, overleed met Kerst. Voor velen heeft het nummer een emotionele waarde, welke na deze gebeurtenis ongetwijfeld alleen maar heftiger zijn. Gelukkig voor de fans van George zal zijn muziek nog vele jaren gedraaid worden, en dan natuurlijk vooral rond de Kerstdagen.

Leave a Reply