6 belachelijke vragen die jonge moeders krijgen

14042039
Tegenwoordig gebeurt alles met een veel sneller tempo. Relaties en seks horen daar ook bij. Jonge stelletjes hebben steeds eerder (onbeschermde) seks, waar vervolgens een baby uit voorkomt. Maar dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Sommige kunnen namelijk wel goed voor hun kindje zorgen. Wat dan minder is, zijn de onbeschofte dingen die compleet vreemden durven te vragen. Lees hier welke zes vragen je gewoon niet meer aan jonge moeders moet stellen.

1. Is ze van jou?

Terwijl je met de kinderwagen door de stad loopt wordt je automatisch voorzien van commentaar. Ze beginnen met ‘’Ah wat is ze schattig’’ waarop altijd volgt: "Is ze van jou?’’. Ja, jij denkt nu gelijk dat ik de oppas ben hé, of dat mijn vader na z’n midlifecrisis is begonnen is aan een tweede leg. Maar nee, ze is van mij. Helemaal van mij.
14042039

2. Waar is de vader?

Uh, ik weet het niet, thuis? Op zijn werk? Wil je dat ik hem bel om uit te vinden wat zijn exacte locatie is? Ik weet dat veel jonge vaders niet blijven hangen, maar wat denk je. Omdat ik jong ben vind je dit wel een normale vraag? Ga alsjeblieft weer lekker verder met je Privé of Story als je zo nieuwsgierig bent naar dingen die je niets aangaan.
giphy

3. Houd je het allemaal wel vol?

Oh, je maakt je zorgen, bedankt. Echt. Maar het gaat met mij net zo goed als met andere kersverse moeders. Ik ben doodmoe, emotioneel en dolgelukkig. En nee, ik laat haar niet alleen achter in bad en ik weet ook dat ze niet achterop de snelbinders van mijn fiets kan.
giphy

4. Was het gepland of was het een vergissing?

Ten eerste, noem een kind nooit een vergissing. Nooit. Zeker als je niet wil dat een verse moeder je ogen eruit krabt. Maar eerlijk. Waarom wil je dit weten? Misschien was ik niet van plan om zwanger te worden, maar als ik 10 jaar ouder was geweest dan zouden we dit gesprek waarschijnlijk niet eens hebben. Dusshut up.
source

5. Als je terug in de tijd kon gaan, zou je het dan veranderen?

De enige juist reactie hierop is: Absoluut. Ik zou graag teruggaan in de tijd en aan je moeder dezelfde vraag stellen. Ik weet zeker dat ze liever niet zo’n ongevoelige nieuwsgierige trut op de wereld had gezet.
source

6. Maar al je vrienden hebben nog geen kinderen?

Nee, en sommige hebben geen baan. Moet ik dan ook maar thuis gaan zitten? Ik heb een mobiele telefoon weet je, waardoor ik mijn vrienden 24/7 kan spreken én kan zien. Als ik alles moest doen wat mijn leeftijdsgenoten doen dan ben ik gemiddeld genomen een drugs gebruikende, bi-sexuele, werkloze, hipster die al 8 jaar doet over haar studie Rechten. Dus nee, jonge moeder zijn is prima.
giphy