Skip to main content

Mannen, fascinerende wezens. Aangezien ze de helft van de populatie onder ons mensensoort vertegenwoordigen, een hele rendabele markt om op in te zetten. Maar hoe verkoop je nou iets aan mannen?

1. M, voor ‘man’

Je kent het wel. Je loopt met je homies door de straat op zoek naar een vette look voor je fissa die avond. Je loopt een winkel in, en ja hoor… dayum, daar hangt ie. De perfecte legging voor die avond. Iedereen zal meteen zien dat jij legday niet skipt in die retegeile leggings. Maar oei, klein twijfelmomentje.
Is deze legging nou wel voor mannen of niet? Je kijkt op het kaartje, en ja hoor, gelukkig: het is een megging! Fjoe, even schrikken. Een legging voor een man is uiteraard twijfelachtig, maar een megging straalt enkel testosteron uit, want de letter ‘m’ maakt het mannelijk. Ik kan ook niet wachten op de nieuwe collectie murkjes, mokjes en malamurken.

2. Light is voor chicks

Je hebt het een beetje bont gemaakt dit weekend, vriend. Je buddies vragen aan je of je nog wat wilt drinken. Stiekem wil je eigenlijk een cola light bestellen, maar shit, iedereen weet dat dat een vrouwendrankje is. Het staat bij de supermarkten ten slotte te koop tussen de tampons en Lactacyd! Een cola light drinken is het equivalent van een piemel in je mond, daar willen echte mannen-mannen zoals jij niet mee geassocieerd worden natuurlijk. Gelukkig is daar cola zero. Compleet anders dan cola light want, eh ja.. minder suiker en.. hm, ook wel een andere kleur enz. Ach, who cares? Mannen drinken zero!

3. Zet er ‘man’ bij

Soms wil je gewoon niet twijfelen, en zeker weten dat het voor mannen is dus. Een handtas op de mannenafdeling is niet genoeg groen licht voor zelf respecterende dudes om het te kopen. Maar als je het nou aanprijst als ‘manbag’, ja dan is dat uiteraard Schwarzenegger-stoer.
Tevens willen echte mannen hun Linda liever ook niet delen met hun vrouw/vriendin. Kan ons het wat schelen dat het interessante, goed geschreven stukken zijn. Wij zien enkel een vrouwennaam op dat blad, gaan we dus niet lezen. LindaMan daarentegen, dat schreeuwt bier, borsthaar en tieten. Kom maar door dus.

4. Gebruik donkere kleuren.

Er is geen tint virieler en mannelijker dan zwart of donkerblauw. Gebruik ze dan ook, zodat wij instinctief doorhebben dat dit voor kerels is. Een vriend van mij die kleurenblind is kocht laatst bijna een Gillette Venus! Kun je het je voorstellen?
Het scheren was hem nooit gelukt met een roze scheermes, wat anderen ook beweren. Straks roepen ze nog dat mannen en vrouwen ook hetzelfde toiletpapier, bestek en/of tandenborstels kunnen gebruiken! Mocht je dus een beginnende onderneming zijn, hopelijk heb je wat aan bovenstaande informatie. Zucht, mannen.. zo ondoorgrondelijk, we begrijpen onszelf soms niet eens.