12 situaties die kut zijn als je single bent

Single zijn is natuurlijk helemaal de bomb, maar soms ook helemaal niet. Soms zijn er van die situaties dat vrijgezel zijn gewoon kut is. Wanneer doen die situaties zich voor? Nou op deze momenten:

1. Met kerst.

Heel vanzelfsprekend, maar niet minder waar. Zoals Robert ten Brink tijdens All You Need Is Love steeds herhaalt; "Niemand mag met kerst alleen zijn." Hartstikke leuk Robert, maar toch zitten er een hoop mensen deze dagen hartstikke single tussen de rest van de familie. Met als hoogtepunt van eenzaamheid de ‘foto-voor-de-kerstboom-ronde’ waarbij iedereen omhelzend met zijn geliefde poseert en jij als single met de hond op de foto mag.

2. Je bent alleen thuis en krijgt de appelmoespot niet open.

3. Op zondagavond.

Oftewel de avond waarop alle gesettelde mensen het logisch vinden om romantisch met elkaar op de bank door te brengen. Programma’s zoals Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt worden trouw gevolgd. Daarnaast heb je ook nog de koppels die samen een Netflix serie volgen en als afspraak hebben dat ze alleen samen mogen kijken. Enig, echt ontzettend enig.

4. Je maakt de fout om als enige vrijgezel mee te gaan kanoën en eindigt in een eenpersoonskano.

Of nog erger; je mag in het midden zitten, tussen een stelletje in. Tijdens het laatste scenario zit je zeer waarschijnlijk urenlang tussen gezeik, omdat ongeveer elk huwelijk strandt tijdens een kanotocht.

5. Bruiloften

Bruiloften zijn van die familiaire aangelegenheden waar het de hele dag duidelijk is, dat je geen partner hebt. Het begint al bij het aanschaffen van je kleding. Ben je met z’n tweeën, dan pas je je kleding op elkaar aan. Maar nu moet je dus in je eentje iets uitkiezen. Vervolgens loop je de ceremonie binnen, hand in hand met... niemand. De ouderen van de families hebben hier oog voor en komen vervolgens meteen om de beurt aan je vragen 'hoe het nou toch komt dat jij op deze leeftijd nog vrijgezel bent'.

6. Je bent jarig.

Je bent jarig en ligt te wachten op je ontbijt op bed, maar het is ondertussen al één uur ’s middags, omdat je geen relatie hebt die dus ook geen ontbijt voor je maakt.

7. Tijdens het schuifelen.

In de kroeg wordt een slow nummer gedraaid en iedereen om je heen begint innig met elkaar te schuifelen. Jij als single maakt de grap die je elke keer in deze situaties maakt en doet alsof je gaat schuifelen met je biertje. Natuurlijk lacht iedereen om je... uit medelijden.

8. Valentijnsdag

Valentijnsdag met als extra hoogtepunt nul kaarten, bloemen of cadeautjes. Waar al je relatiehebbende vrienden uit eten gaan en met kaarsjes in bad zitten, lig jij op de bank voor het derde jaar op rij The Holiday te kijken terwijl je met een theelepel de Nutella pot leeg eet.

9. All the single ladies van Beyoncé wordt gedraaid en jij staat heel enthousiast als enige met je armen te zwaaien.

10. Het moment dat je je realiseert dat je lepeltje lepeltje ligt met je kussen.

11. Vrienden halen steeds je ‘bindingsangst’ aan.

Ik, bindingsangst?! Aan een telefoonabonnement zit je twee hele jaren vast en wat doe je met een kamerplant als je spontaan op vakantie wil? Dat zijn hartstikke enge dingen hoor.

12. Je wil heel graag met je lover op een tandem fietsen.

Maar je hebt geen lover en geen tandem.