9 dingen die je leert als je uit huis gaat

giphy
Je gaat ein-de-lijk op kamers. Je bent klaar met het gezeik van je ouders en het gejank van je zusje. Je kan thuiskomen wanneer je wilt en naar bed gaan wanneer je wilt. Er is niemand die zegt dat jij je groenten op moet eten en niemand die zegt dat jouw kleding in de wasmand hoort in plaats van op de vloer. Toch kan je je mama best wel eens gaan missen. Lees deze 9 punten door om je voor te bereiden zodat je niet jankend terug gaat naar je mammie.

1. De koelkast vult zich niet vanzelf

Een lege koelkast aantreffen als je honger hebt is ongeveer een van de ergste dingen in het leven. En boodschappen doen is gewoon kut. Ten eerste kost het fucking veel geld en ten tweede is het topsport om met 2 volle tassen én een pak wc-papier de 10 trappen naar je huis op te moeten lopen.
giphy

2. Kleding moet af en toe gewassen worden

Met een beetje geluk kan je gebruik maken van een gezamenlijke wasmachine. Alhoewel geluk.. Waarschijnlijk is het een middeleeuws apparaat dat ongeveer net zoveel geluid als de nieuwe scharrel van je huisgenoot maakt. Mocht je geen wasmachine hebben dan moet je elke week naar een wasserette, wat ook weer fucking duur is en vet veel tijd kost. Vind je het gek dat iemand die op kamers woont nooit z´n beddengoed wast? Lang leve de bedwantsen!
giphy

3. Kant en klaar maaltijden

Dit is gewoon kut. Na 7 dagen noedels achter elkaar en een paar kant en klaar maaltijden verlang je echt wel weer terug naar je moeders aardappelen. Toch maar even bellen hoe je dat ook alweer moest maken?
giphy

4. Kleine spulletjes

Plakband, lampen, batterijen, bakpapier, tandpasta. Die dingen had je vroeger altijd in huis. Nu moet je er elke keer speciaal voor naar de winkel. Zo irritant.
giphy

5. Je mailbox

Je moet nu alles zelf regelen. Post raakt kwijt in een studentenhuis dus alles gaat digitaal. Heel handig als je al je rekeningen én reminders in je altijd ongeopende mailbox hebt staan. Van al die aanmaningen had je hele belangrijke dingen kunnen kopen. Zoals bier, of batterijen.
giphy

6. Ruimte

Je moet alles kwijt in gemiddeld 10m. Een tweepersoons bed, een kast, een bureau, een stoel, zooi. Onmogelijk. En laat je vader je alsjeblieft niet overhalen tot een tweepersoons hoogslaper want dan kun je net zo goed gelijk seks afzweren. Niemand doet een avondje Netflix en Chill in een hoogslaper.
giphy

7. Schoonmaken

Je haalt stof weg. Je knippert twee keer met je ogen. En…het stof is terug. Hoe kan iemand voldoening halen uit schoonmaken als het toch steeds terugkomt? Nooit begrepen, ga je ook nooit doen, maar je moet het wel blijven doen. Vermoeiend.
giphy

8. Huisgenoten

Als je dacht dat je broers en zussen vervelend waren… Na een aantal weken heb je je huisgenoten aardig leren kennen. Bij de hospiteer avond dacht je nog dat je die lekkere krullenbol wel je bed in zou krijgen. Tot nu toe stap je alleen in haar natte haarbal in de douche.
giphy

9. Thuis

Ok. Misschien was het thuis toch beter, maar je moet toch leren om op je eigen benen te leren staan. Er is helemaal niks mis mee om af en toe een weekendje naar huis te gaan of om je ouders uit te nodigen. Als je je moeder lief aankijkt wil ze best je beddengoed wassen en je lievelingskostje maken. En als ze naar jou toe komen heb je gelijk een goede reden om je kamer schoon te maken. Wat zullen ze trots zijn.
giphy