Als je deze 4 punten herkent heb je een shopverslaving

giphy
De postbode kent je bij naam, je gebruikt je buren als postkantoor en gedachten als “wat was dit ook alweer” zijn jou niet vreemd. Je raakt sneller opgewonden van een verzendbevestiging dan van je eigen vriend (bijna dan..) en je hoopt niet dat je vrienden bezig zijn met het voorbereiden van een interventie met een of andere zweefteef om je shopverslaving aan te pakken. Want volgende week begint de midseason sale weer. Life.

1. De straat is je postkantoor

Jij hebt natuurlijk naast geld uitgeven ook andere dingen te doen en het is dan ook enorm fijn dat de rest van de straat (blijkbaar) wél de hele dag de thuis zit om jouw pakketjes aan te nemen. Zijn ze in ieder geval maatschappelijk verantwoord bezig, die buurtjes van je.
giphy

2. “Wat was dit ook alweer”

Was dit het hoerige jurkje of toch die goedkope neustrimmer? Door alle bestellingen raak je het overzicht kwijt en overweeg je bijna iemand in dienst te nemen om dit alles in goede banen te leiden. Daarnaast heb je, als het even kan, ook een apart e-mailadres voor alle nieuwsbrieven, verzendbevestigingen en facturen want; “huh, heb je mij gemaild?”.
giphy

3. Achteraf betalen is je beste vriend

Natuurlijk ga je niet accepteren dat je nog maar €2,11 op je bankrekening hebt staan want dit shirtje MOET je hebben. Kom op, er staat een lachende ananas op; die laat je toch niet aan je neus voorbij gaan? En hoezo “er komen vast nog wel andere leuke shirtjes voorbij”? Die wil ik OOK gewoon hebben.
giphy

4. Je vriendinnen winkelen bij jou

Je kledingkast lijkt wel een privéboetiek voor vriendinnen die óók maat 38 hebben. Natuurlijk mogen ze dat shirtje overkopen; heb jij weer geld voor een nieuwe. Waarom je vriendinnen graag bij jou afspreken voor het stappen, steken ze trouwens ook meer niet onder stoelen of banken. “Mag ik dit vanavond aan?” vraagt je beste vriendin terwijl ze een jurkje met het kaartje er nog aan uit je kast haalt. Oh ja, die had ik ook nog.
giphy