Van afgekloven klauwtjes tot biab nagels: dit moet je weten over je nagels

nagels2 rumag header blog
Vieze nagels, korte nagels of acryl nagels: welke vorm ze ook hebben, nagels hebben we allemaal. Maar hoeveel weten we eigenlijk van onze platte klauwtjes of vet gelakte biab nagels?
Nail it!

Biab nagels

Wist je dat...
Een bezoekje aan de nagelsalon om biab nagels te laten zetten, of thuis aan de slag te gaan met deze biab voor eigen gebruik
, niets nieuws is? Althans, nagelverzorging dan... We versieren onze nagels al heeeeel lang. In China brachten ze duizenden jaren voor Christus al een mengsel van gelatine, bijenwas en Arabische gom (hars van een Acacia boom) aan op hun nagels.
BIAB (Builder In A Botlle) een flexibele en verstevigende gel is? De voedende gel zorgt ervoor dat je nagels zich onder de lak kunnen verstevigen tot een mooie, egale nagel. BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels.
Je duimnagel het langzaamst groeit? Gemiddeld groeien nagels 3,5 mm per maand. Daarbij groeien nagels aan je dominante hand sneller en moeten mannen net even vaker dat nagelschaartje tevoorschijn toveren dan vrouwen. Met uitzondering van zwangere vrouwen, hun klauwtjes groeien weer sneller vanwege hormonen. Heb je hem nog?
Nagels fungeren als beschermer van de zenuwuiteinden van de vingertoppen?
De nagels van mensen uit een eiwit genaamd keratine bestaan? Dat is een eiwit dat ook in de hoeven en hoorns van dieren zit. Maar dat is niet het enige waar keratine in zit, het is ook een belangrijk bestanddeel van je haar.
Nagels uit dood weefsel bestaan? Vandaar dat het niet pijn doet als je ze afknipt.
Je nagels sneller groeien wanneer je veel gebruikt maakt van een toetsenbord, zoals deze? Dus voor iedereen die houdt van lange klauwen: lekker blijven tikken.
In de zomer je nagels een stuk sneller groeien dan in de winter -net als je haar overigens...
Hoe warm het ook is; je nagels NOOIT kunnen zweten?
Stress aan nagels kan worden afgelezen? Stress is niet alleen slecht voor je hart, ook je nagels kunnen er letterlijk een tik van krijgen. Wil je sterkere nagels? Dan zouden biab nagels een oplossing kunnen zijn.
Niet alleen stress je nagels verzwakken. De hardheid van jouw nagels is ook voor een groot deel genetisch bepaald. Scheuren jouw nagels vaak? Kijk dan eens naar de nagels van je broers/zussen/ouders - grote kans dat zij dit probleem ook hebben.
Tip: Overweeg eens huid, haar, nagel pillenvan de drogist. Veel mensen hebben hier baat bij. 12. De medische term voor nagelbijten onychofagie
heet. Overigens nogal een ranzige gewoonte, want onder je nagels leven heeeeel veel bacteriën.
De groeisnelheid van je nagel afhankelijk is van de lengte van het vingerkootje waarop hij zich bevindt? Zo groeit je wijsvingernagel sneller dan die van je (kleine) pink.
De man met de langste vingernagels ooit in 2009 nagels had van 9,85 meter lang? Voor vrouwen staat dat record op 8,65 meter in 2008. Daar heb je aardig wat lakjes voor nodig.
Nu we het er toch over hebben. Heb je deze nagelhacks al gezien?