De 11 grootste irritaties op straat

giphy
Weet je wat leuk is? Wandelen. Op straat. En dan het liefst in hartje Amsterdam. Super goed idee als je zin hebt in een pest humeur. Sommige mensen zijn namelijk even vergeten dat we in een landje leven waarin we met z'n allen ons best moeten doen om het leuk en netjes te houden. Jeetje, zo klink ik bijna als Meneer Rutte.

1. Spugen op straat

Met zo’n rochel geluid erbij alsof er een zeehond uitgekotst wordt. Het doet een beetje denken aan die scène uit Titanic waarin de tortelduifjes in de zee spugen. Helaas wordt in de realiteit de zee aangezien voor iemands gezicht. #Hatseflats #respectloos.
giphy

2. Rommel op straat gooien

Moeten we Hollebolle Gijs-prullenbakken op straat plaatsen die constant "papier hier" roepen? Krijgen die mensen dan wel manieren?
giphy

3. Taxi chauffeurs

En dan vooral die taxi chauffeurs die denken dat ze in een botsautootje het circuit van Zandvoort onveilig moeten maken. Als ik Mark Rutte was, zou ik ze allemaal in een Playmobil autootje zetten, kunnen ze eerst fatsoenlijk leren autorijden voordat ze de grote mensen weg op mogen.
source

4. Overstekende oma’s op het zebrapad

Oeps, zei ik dat echt? Sorry oma, maar niet alleen je libido is gekelderd, ook je inschattingsvermogen werkt volgens mij niet helemaal meer. Een zebrapad is om over te steken, niet om op te chillen.
giphy

5. Hondenpoep

Waar je in de zomer lekker met je blote voetjes intrapt. Heerlijk warm tussen je teentjes. Weet je wat we dan willen doen, lieve honden eigenaar? Alle kak die jouw hondje midden op straat achterlaat, bewaren in een zakje en deze voor jouw deur leggen met confetti erop en een vlaggetje erin. Dan bellen we om zes uur s’ ochtends aan waarna jij op je blote kakkers in je eigen hondenkak stapt. Weet je ook eens hoe het is om een shit leven te hebben.
giphy

6. Kleine kuthonden

Over hondjes gesproken. Honden zijn echt tof. We houden van hondjes, echt waar. Behalve van die trillende behaarde ratten met kleertjes aan. Dat is net zoiets als een strikje om een piemel doen en verwachten dat ie ineens mooi en schattig is. "Chiwawaaaaaa", de naam alleen al klinkt als een goedkoop importproduct uit China. Maar ach, ze zeggen niet voor niets dat honden op hun baasje lijken.
giphy

7. Kauwgom op straat

Waar we dan, net als in de hondenpoep, lekker in stappen om vervolgens de hele weg aan de straat te blijven plakken. Nu snap ik waarom oma zo traag het zebrapad oversteekt, ze zit vastgeplakt aan jouw kauwgompje.
giphy

8. Mensen met hun telefoon in de hand op de fiets

Ken je van die mensen die midden op het fietspad slingeren met hun mobiel in hun hand? Hierdoor kun jij niet naar links, niet naar rechts, maar moet je verdorie met een grote boog over de autostraat fietsen om diegene in te halen. Hallo, doe dat ding even in je zak. Op je telefoon kijken, kun je lekker doen als je met je gebroken poot in het ziekenhuis ligt.
giphy

9. Vieze snotopa's

Opa’s die hun neus snuiten in een oude zakdoek, deze vervolgens in hun zak proppen en met dezelfde hand de tram pilaar vasthouden. IEEE.
giphy

10. Stonede toeristen

Helemaal een kriem wanneer je op de fiets zit. Kennelijk denken ze dat je fietsbel het geluid van de ijscoman is, want ze blijven allemaal apathisch staan alsof ze vliegende ijsjes zien.
source

11. Chagrijnige mensen

Last but not least. Mensen die chagrijnig op straat lopen en zich aan alles irriteren. Zou verboden moeten worden.
giphy