De 5 grootste nadelen van het hebben van een poes

Als vrouw heb je het vaak makkelijker dan mannen dat hebben, althans dat denken mannen graag. Maar naast de dagelijkse stress van elke ochtend binnen een uur klaar zijn en dan ook nog twee gelijke wenkbrauwen te hebben, lopen wij ook nog tegen grotere problemen aan.
Zo ben ik op de werkvloer altijd het onderwerp van seksueel getinte grappen en denkt elke man dat ik mijn salarisverhoging bij elkaar heb gewipt. Je wordt vanzelf de office bitch
als je niet aardig genoeg bent of niet met je blote kont over je bureau heen hangt. Verder is werken met mannen allemaal prima en kan ik me er best aardig onder mengen. Ik rijd tenslotte net als een vent (Lees ook: Hoe laat ik men weten dat ik een kleine heb?
) en doe ook zeker niet onder voor het vreten tijdens de vrijdagmiddagborrel. Of welke borrel dan ook, of eten op welk moment dan ook.

1. Ongesteld zijn

Wat een doffe ellende. Het is elke maand wonden likken en een gratis, kleine preview van hoe weeën zouden voelen. Nou, thanks but no thanks . (Lees ook: Daarom moet je seks hebben tijdens je ongesteldheid
)
Wat ben ik een verschrikkelijk hypocriet wijf als ik ongesteld ben zeg. Voor mezelf, voor mijn man en voor mijn vriendinnen (al moeten mijn vriendinnen de hele maand best afzien met me). Op onze dates klaag ik dat ik vet ben -waar zij dan niet eens tegenin gaan- terwijl ik tegelijkertijd zoveel mogelijk M altesers
naar binnen probeer te duwen zonder te kotsen.Om nog maar te zwijgen over het drama van ongesteld worden en geen tampons bij je hebben of doorlekken, terwijl je een panty draagt. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.

2. Altijd maar netjes zijn

Waarom moet ik altijd maar vrouwelijk zijn en doen alsof ik een heel net meisje ben? Ik ben gewoon een tokkie met verdomd asociaal rijgedrag, die het liefst ’s avonds in haar trainingsbroek op de bank ligt met haar hand in d’r broek."Waarom doe je geen hakken aan?" Uh nou, omdat ik ook gewoon comfortabel wil lopen en geen blaren of vergroeide tenen wil. Ik ben nu in zo’n Nike fase terwijl ik dondersgoed weet dat Nike weinig seks uitstraalt, maar het past wel beter bij mijn rijstijl en het blikje Red bull in m’n midden console.
In het eerste jaar van mijn relatie was ik absoluut tegen alles wat niet vrouwelijk was. Ik hou bijvoorbeeld niet van mannen die zich als tokkies gedragen en boeren waar ik bij ben. Nu moet ik toegeven dat ik en mijn man zo samen geworden zijn en er nog om lachen ook. Dan ben je pas ver gezonken, maar wel lekker jezelf. Nu poep ik tegenwoordig ook gewoon. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.

3. Aandacht

Waar je ook bent, hoe je er ook uit ziet, als vrouw krijg je al-tijd aandacht. Nu zal dat een stuk minder zijn als je eruitziet zoals Shrek, maar zelfs dan kan je binnen een klik of vier een man in bed krijgen.
Vrouwen hebben dagelijks te maken met ongewilde inbox berichtjes, ongewilde vriendschapsverzoeken en ongevraagde complimentjes die vaak niet eens gemeend zijn. Om maar te zwijgen over de pitbulls die zelfs hun best blijven doen na dertig selfies met je man. Je zou jezelf bijna afvragen of dit wel een nadeel is, maar meisjes nafluiten op straat, shotjes aanbieden tijdens het stappen en zelfs een brutale tik op haar billen durven te geven valt voor mij absoluut onder negatieve aandacht. We worden besprongen als hulpeloze prooien.
Wist je dat vrouweneendjes ongewild genomen worden door de mannetjeseenden? En niet door eentje hè. Nee, als ze met z’n drieën zijn is er soort van wipfissa. Het enige wat ze kan doen is kwaken en hopen dat ze sneller kan vliegen dan de mannetjes vóór ze haar te pakken hebben. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.

4. Kledingcrisis

Een te volle kast -zeg maar gerust kledingkamer- en niks om aan te trekken. Wij willen het liefst elke dag een nieuwe combinatie kunnen dragen, met de perfecte bijpassende schoenen en accessoires. Zo moeten we bijvoorbeeld elke dag de keuze maken of we voor sexy of stoer gaan. Hakken of sneakers? Cowboy of biker? Goud of zilver? Haar vast of los?
Maar geloof me, je outfit is pas compleet als je lingerie matcht. Kies voor kant, kies voor zwart.. laat de meesteres in je naar boven komen.Probeer maar eens op een sexy manier een panty te dragen wanneer je deze tot onder je oksels moet optrekken, omdat dan alles zo lekker op z’n plaats blijft zitten. Én weg is je sexy mood
en die van hem ook. Heb je eindelijk besloten wat je aan wil trekken, dan begint de hele polonaise pas. Make-up waarvoor je een half uurtje moet uittrekken, want eyeliner in één vloeiende beweging is echt geen pretje.
Laat me niet beginnen over het elke dag lakken van je nagels, omdat de kleur anders niet bij je outfit past. Alhoewel, als je elke dag zwart draagt valt dat wel mee. Ik heb echt niks om aan te trekken, gelukkig is het online elke avond koopavond. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.

5. Keukenprinses

Als vrouw gaat de hele wereld (lees: de mannelijke wereld) er vanuit dat je kan koken. Nou, ik zag er misschien best leuk uit als mogelijk vriendinnetje, maar heb mijn man toch pas ná de datefase verteld dat ik niet kan koken. Ik vind er geen bal aan, al is dat best logisch als je alles laat aanbranden.
Elke dag bedenken wat we moeten eten, terwijl ik ook elke dag weet dat ik niet verder kom dan pasta, salade of vis, groenten en aardappelen. Koken is ellende. Ik ben veel beter in uit eten gaan, of het gewoon bestellen. Ik ken geen gerecht uit mijn hoofd en maak nooit iets zonder uitvoerig op het pakje te lezen hoe het moet, maar het nummer van de sushitent draai ik zo.
Je bent toch gewoon een fucking fantastisch wijf als je op feestjes en verjaardagen aankomt met je zelfgemaakte hapjes en taart. Nou, ik ben al blij als ik een gehaktbal mooi rond krijg. Het toppunt van een vrouw die niet kan koken is proberen een cake te bakken in een magnetron, dát ben ik dus. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.
Wij hebben gewoon een enorm stressvol bestaan. Toch bijzonder, want ze zeggen dat je juist afvalt van stress. Dan zou ik écht het lichaam van een Victoria Secret model moeten hebben zou je denken. Ondertussen neem ik nog een Snickers en bedenk ik even hoe laat we vanavond zullen reserveren bij de sushitent. Heerlijk, dat koken voor mijn man. Heel erg fijn allemaal, dat vrouw zijn.