Face it! Je zal hem nooit vinden in de virtuele wereld

Zit jij op Tinder of een vergelijkbare app en ben je op zoek naar Mr. Right? Dan weet je vast dat het aantal keuzes oneindig is. Je weet vast ook dat zolang je blijft zoeken, hij vanzelf tevoorschijn zal komen op je scherm. Hoop je althans, want je keuzes zijn immers oneindig dus the one zit er vast wel tussen. Toch? Nee dames, daar verkijken wij ons op.

Love is a numbers game

Love is a numbers game en online daten versterkt dat honderd keer. Voor jou zijn apps als Tinder een ideale uitkomst, totdat je je realiseert dat het steeds groter wordende aantal manieren om potentiële partners online te vinden de kans verkleint op het vormen van een diepere band met iemand. Pas op dat je geen verbitterde ijskoningin wordt. Ga eens na, heb je met ook maar één match op Tinder of OkCupid een diepgaand gesprek gevoerd of zijn ze allemaal meteen na de seks in slaap gevallen? Precies, ik dacht het niet.

Het schept onrealistische verwachtingen

Uhg! Die mannen die zich altijd maar mooier voordoen dan dat ze zijn! Zo irritant! Dat je zelf een muur van anonimiteit om je heen hebt, vergeten we maar even. Nee, natuurlijk highlight
jij je beste eigenschappen niet. Jij bent gewoon trots op je Harry Potter verslaving, good for you!
Let er maar eens op als je jezelf in je pauze vermaakt met Tinder: elke man heeft over de Chinese muur gelopen en houdt van reizen, elke man is ondernemer en elke man houdt van bier drinken op festivals met vrienden. Blijft die oppervlakkigheid nog interessant? Nope .

Het gaat alleen nog maar om het krijgen van aandacht en waardering

Verslaafd? Beweer je nu dat ik verslaafd ben aan Tinder? *Stopt snel met swipen en houdt mobiel stevig tegen zich aan gedrukt.* Geef nu maar gewoon toe; iedereen is vergroeid met zijn of haar mobiel en dus verslaafd. Jij ook en het houdt je aandacht dwangmatig vast. Even kijken hoe laat het is, is gewoon een smoesje om even te kijken of die leuke Tindermatch al heeft geantwoord.Uren breng je door met aandachtig staren naar je telefoon. Al bladerend door dezelfde profielen, weet je diep van binnen dat je je tijd eigenlijk gewoon verspilt en je eigenwaarde wordt er ook nog eens heel hoog of juist heel laag van. En voor wat? Seks? -Misschien. Liefde? -Nauwelijks. Waardering en aandacht? -Zeer waarschijnlijk.

Het is één grote fantasie

Zoek jij naar diepgaande gesprekken en een echte connectie met iemand, nou dan zit je in het donker. Ja, de perfecte man verschijnt op je scherm, net als al die andere perfect lijkende mannen die achteraf gezien allemaal egoïstische hufters zijn. Het idee dat Mr. Right
ergens op ons wacht in de virtuele wereld, is gewoon één grote fantasie en als je hem vindt dan is hij een illusie. Accepteer het.