Vrouwen minder zin in sex? 5x feit of fabel over het libido

libido
Hebben mannen een hoger libido dan vrouwen? Vergroot sporten je zin in seks? En is de anticonceptiepil van invloed op je seksdrive? Om antwoord te geven op deze vragen zetten we de feiten en fabels over het libido voor je op een rij.

Libido

1. De anticonceptiepil vermindert het libido.
FEIT
Uitleg: De anticonceptiepil kan de seksualiteit van vrouwen inderdaad beïnvloeden. Het is een bijwerking van de hormonen die in de pil zitten. Denk je dat dit bij jou het geval is? Stop dan een tijdje met de pil en heb seks met een condoom. Pas wanneer je drie maanden geen hormonale anticonceptie gebruikt kan je concluderen of de pil van invloed is op je seksleven.
Merk je geen verschil? Dan ben je gewoon wat minder gretig. BOEIE!
2. Door te sporten gaat je libido omhoog.
FEIT
Uitleg: Door te sporten kan je testosteronspiegel stijgen, wat leidt tot een gevoel van opwinding. Een toename van beweging zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van hormonen. Meer spanning in de slaapkamer nodig? Probeer eens wat krachttraining.
3. Mannen hebben vaker zin om een potje te rampentampen dan vrouwen.
FEIT
Uitleg: Sorry dames, maar we moeten eerlijk zijn. Een man heeft gemiddeld genomen nou eenmaal meer seksdrift dan een vrouw. Hoe dat precies zit? Het heeft alles te maken met het spontaan verlangen. Wij vrouwen komen vaker in demood door te zoenen, elkaar vurig aan te kijken of te denken aan seks (ook wel een responsief verlangen genoemd). Mannen hebben zowel een responsief als een spontaan verlangen. Spontaan verlangen wordt gecreëerd door testosteron, iets wat mannen ongeveer 8 keer zoveel hebben als vrouwen... Oftewel 8x meer kans op een spontaan verlangen. Dit betekent overigens niet dat mannen geilere seks ervaren. Sterker nog, de clitoris heeft 8.000 zenuwuiteinden en het eikeltje 'maar' 4.000.

Oesters

4. Van bepaald eten gaat je libido omhoog.
FABEL
Uitleg: Libido verhogend eten is bullshit. Chocola, oesters en aardbeien maken je gewoon gelukkig waardoor jij misschien sneller onder de lakens duikt, maar er is niet bewezen dat het libido ervan omhoog gaat. Ongezond eten beïnvloedt daarentegen wel je libido. Maar dan op een negatieve manier. Wil jij dus wat vaker van bil gaan? Laat die zak chips liggen en kies voor vitamines. 5.Hoe ouder je wordt, hoe minder zin in seks.
FEIT.Uitleg: Hoewel de daad vaak beter wordt met de jaren, wordt bij sommige mensen op leeftijd de daad fysiek lastiger om uit te voeren. Denk aan het niet meer omhoog krijgen van de penis (ahum Viagra) en een drogere vagina.