Funky, fout en foeilelijk: deze fashiontrends konden écht niet

header funky fout foeilelijk
Op het gebied van kleding hebben we allemaal pieken en dalen gekend. Dat kunnen we onszelf ook niet kwalijk nemen. Die foute fashiontrends werden aan ons opgedragen. Droeg jij shutter shades of hoorde jij bij de groep die jibbitz spaarde voor je crocs?

Nickelson jas

Het is even oppassen als je 's ochtends over straat loopt in dit kekke jasje. De kans is namelijk aanwezig dat je per ongeluk in een vuilniswagen wordt gesmeten. Want zeg je vuilniszak, dan zeg je Nickelson. Om deze jassen iets te pimpen, zit er een bontkraag op waar je - zeker nu - u tegen zegt. Iets in de trant van: hoe groter de bontkraag, hoe groter de... Maar goed, we kunnen niet ontkennen dat de jassen rázend populair waren. Deed jij mee met deze fashiontrend?

Crocs

We kunnen er omheen draaien, maar deze rubberen klompen zijn nu eenmaal graftakken lelijk. Om ze wat te pimpen versierden we ze met zogenaamde jibbitz. Dit waren soort bedeltjes die je in de gaten van de Croc propte. Hoe ze vroeger vooral werden gedragen uit comfort, prijzen influencers ze tegenwoordig weer de hemel in. Gaat deze fashiontrend een comeback maken? Oordeel zelf maar.

CoolCat

Dierenprintjes, teksten als 'YOLO' en schreeuwende kleuren: je kreeg spontaan hoofdpijn als je door die winkel liep. Want, als er een winkel 'foute' kleding verkocht, was het wel de CoolCat. Dit neemt niet weg dat veel mensen er dol op waren. WAREN inderdaad, want deze trend heeft zijn beste tijd namelijk wel gehad. Niet gek dat het bedrijf in 2019 failliet is verklaard.

Legging

We snappen het, een legging zit heerlijk. Maar dat het kledingstuk lijkt op een spijkerbroek wil nog niet zeggen dat het er ook daadwerkelijk eentje is. Ook niet als het de look en feel heeft van een spijkerbroek. Leggings, je had ze in allerlei stijlen: de witte variant met kanten rand, de spijkersoort en zelfs de plastic versie versierd met gouden ritjes. Voor iedereen die nu naar zijn onderstel kijkt en een blos om zijn/haar wangen krijgt: de trend dat we leggings als broeken dragen, ligt al een jaar of acht achter ons. Laat dit asjeblieft een les zijn!!!!

Snorren

Snor jij of snor ik vanavond? Nee, we hebben het nu niet over oom Peter in de jaren '80 met zijn gorre geel/bruin gerookte snor, maar over de snorrentrend. Als print op je tas, als een kettingvorm of als bril waar een snor onder hangt. Deze trend sloeg he-le-maal nergens op en ging verder dan alleen een fashiontrend. Je had zelfs filters met een mustache. Of het daarbij op hield? Uhm nee, we tekenden zelfs massaal snorren op onze vingers om er mee te kunnen poseren. Doesn't ring a bell? Kijk even hieronder.

Oorbel met bloem

Het 'Lorena-belletje' was een jaar of tien geleden vooral populair onder de meiden. De trend werd mede door Nina en Lorena -onze wijffies uit GTST- in het leven geroepen. Hield in: een grote oorring voorzien van een grote nylon bloem. De echte Popie Jopies onder ons deden dit aan één kant. Bekijk het maar hieronder.

Shutter shades

Uit jouw Blackberry klonk het geluid van Kanye West met zijn nieuwe hitje 'Stronger'. Wat uiteraard meteen opviel in de videoclip waren zijn blitse Shutter Shades. Je weet wel, die brillen waar je koppijn van kreeg omdat je door die spleetjes moest kijken. Maar hé wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch?