Griepgolf alert: met deze tips verklein je de kans op ziek worden

griepgolf alert header
Het ziekteverzuim in Nederland is vorige maand gestegen naar recordhoogte als gevolg van corona én de griepgolf die zich ons land verspreidt.Het heerst!

Griepgolf

Tussen een berg met snotoverladen tissue's in bed liggen rillen vanwege die verdomde griep die heerst. Vooral mannen gaan nagenoeg dood bij het idee van 'een griepje'. Voorkomen is in dat geval beter dan genezen en dat is eenvoudiger dan je denkt. Hoe? Lees dan even verder.

1. Handjes wassen

Je denkt waarschijnlijk die 'Hé die heb ik vaker gehoord' en dat kan zeker kloppen. Het was lange tijd de favo opmerking van ome Rutte en ome De Jong. Maar eerlijk is eerlijk, er zit een kern van waarheid in - mits je het wassen lang genoeg en met de juiste zeep doet. Om precies te zijn twee minuten en als het even kan met een desinfecterende zeepsoort zoals deze Unicura Balans . Zo druk je die griepgolf de kop in.

2. Effe luchten

En daarmee bedoelen we niet je hart, maar je huis. Zet de boel af en toe even lekker tegen elkaar open of scoor deze luchtreiniger.
Zo zorg je ervoor dat de virusdeeltjes zich niet kunnen ophopen in je huis. Maar let op, zet de boel niet te lang tegen elkaar open - je kunt namelijk ook behoorlijk ziek worden van te hoge stookkosten.

3. Beweeg

Hoe meer je beweegt, hoe meer afweerstoffen je lichaam aanmaken. Als je dosis afweerstoffen op peil is verklein je de kans op een ellendige griepsessie. Dus hup, sportoutfit aan en gaan!

4. Hydrateren

Water, water en nog eens water. Je kunt afweerstoffen opbouwen wat je wil, maar als je onvoldoende drinkt, kan je lichaam de afvalstoffen niet afvoeren. Kortom: hoe meer je drinkt, hoe lastiger het voor de virusdeeltjes is om te overleven in je lichaam. Schenk dus een extra glaasje in voor jezelf.

5. Stay healthy, waste paper

Ken je nog die volgesnoven zakdoek van je opa? Die is niet alleen hard en geel uitgeslagen - hij is ook een bron van bacteriën. Want iedere keer als hij zijn zakdoekje uit zijn broekzak frummelt, hebben de virusdeeltjes vrij spel op zijn handen. Nu is de kans natuurlijk klein dat je het snotlapje van je opa wil gebruiken, maar je hebt van die goorlellen die iets soortgelijks doen met hun mouw... NIET DOEN! Gebruik liever een papieren variant
en gooi die na gebruik weg. Misschien niet top voor de natuur, maar wel voor jouw gezondheid.

6. Afblijven

Je moet niet alleen met je tengels van die 'wasbare' zakdoeken afblijven, maar ook van je neus en mond. Het zijn namelijk dé plekken waar virusdeeltjes gemakkelijk het lichaam binnentreden. Kan je jezelf niet in bedwang houden? Tape je handen dan aan elkaar vast of zet een mondkap op, dan blijven de mensen (met of zonder virusdeeltjes) gegarandeerd bij je uit de buurt.

7. Luchtwegen vrijhouden

Krijg je al last van een verstopte neus? Maak je luchtwegen dan als de wiedeweerga vrij. Hoe? Maak een gezichtssauna
, warme douche of breng een privé bezoekje aan de sauna. Hoe meer frisse lucht er door je luchtwegen stroomt des te kleiner de kans dat die verkoudheid uitloopt op een griepje.