Hoe shopaholics zichelf goedpraten

giphy
Shopaholics: naast rokers misschien wel de meest voorkomende junkies die er zijn. Want laten we wel eerlijk zijn: wij zijn junkies. Vieze, vuile junks die liegen en bedriegen, en dan vooral tegen onszelf. Hier een rijtje van (slappe) excuses die elke shopaholic zichzelf weleens heeft verteld.

1. Ik heb het nodig

Dit is de meest voorkomende. En dan niet in de zin van:ik heb kleding nodig om mezelf warm te houden en te overleven. Nee, want dat zou waar zijn. Dit is gewoon een smerige leugen wanneer we het ons niet kunnen veroorloven, maar oh zo graag willen hebben. Laten we eerlijk zijn, het enige wat we écht nodig hebben is een reality-check.
giphy

2. Het is een slimme investering

Kijk dan, het is tijdloos! Het past bij bijna al mijn kleding, bij heel veel stijlen. Het zou dom zijn om mijn geld voor de huur nu niet hieraan te besteden. Wanneer ik dit stuk heb gekocht, hoef ik voorlopig echt even niets te kopen. (Jawel)

3. Ik heb vast nog wel genoeg geld

Dat moment dat je eigenlijk je banksaldo niet durft te checken.. en je ondertussen beseft dat het dan waarschijnlijk toch écht tijd is om je banksaldo te checken? Maar het toch niet doen uiteraard. Struisvogeltactiek, veel fijner.
giphy

4. Creditcard kan ook altijd nog!

Oh lief creditkaartje! Zonder jou had deze verslaving nooit stand kunnen houden en was ik misschien als een verantwoordelijke volwassene met mijn geld om gegaan. Maar ai, dat moment dat je creditcard van je saldo wordt afgeschreven.. #huilen.
giphy

5. Lieve heer..

Zelfs de niet-gelovigen doen schietgebedjes wanneer ze hun pinpas door de automaat halen en het erop of eronder is qua saldo. ‘Ik beloof dat ik dan de rest van het jaar niets meer koop’ Geaccepteerd ‘Ha! Trapte je er weer in ouwe!’
giphy

6. Ik heb dit verdiend

Luister, gisteren regende het. Vandaag kreeg ik te horen dat mijn ex weer aan het daten is, en morgen is de season-finale van mijn favo-show. Mag ik ook eens iets leuks hebben in deze bittere klote wereld?
giphy

7. Dit is mijn laatste aankoop

Héél misschien vind ik komend seizoen alle collecties wel helemaal niets aan. De huidige collectie is te gek. Dan kan ik daar toch beter nu van profiteren, zodat ik straks heel misschien wellicht waarschijnlijk heel veel ga sparen, misschien dus.
giphy

8. Ik draag mijn steentje bij aan de economie

Het gaat nog steeds niet goed met onze economie, tenminste, dat hoor ik mensen zeggen dus geloof ik dat. Want zo kan ik mijn steentje bijdragen: heel Nederland langzaam uit de recessie shoppen. Graag gedaan.
source