Lopen de liters snot uit je neus door hooikoorts? Deze tips verminderen je klachten

hooikoorts tips header
Heb je prikkende ogen en een lopende neus? Dan is de kans groot dat je bij de circa 1,5 miljoen Nederlanders hoort met hooikoorts. Zijn bij jou de zakdoeken, neusspray's ( tip van de week: deze werkt heel goed) en hooikoortstabletten ondanks dit natte weer niet aan te slepen? Ga zoenen! Ja, echt het blijkt te werken tegen hooikoorts. Dit en nog vijf andere tips lees je hier.

Hooikoorts

Even in het kort: wanneer je last hebt van hooikoorts ben je allergisch voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Hierdoor nies je veel, heb je (vaak) een verstopte neus en jeukende/tranende ogen, een kriebelende neus en kan je vermoeider zijn dan normaal. Vervelend, maar gelukkig hebben wij voldoende tips voor je verzameld om jouw klanten (iets) kunnen verlichten:

Zoektocht

Neussprays, oogdruppels , tabletjes en zelfs deze tape
die hooikoorts doet verminderen als je het op een speciale manier op je lichaam tapet. Het vinden van de meest geschikte geneesmiddel tegen hooikoorts kan een hele zoektocht zijn. Bij hevige klachten kan het daarom verstandig zijn om je huisarts in te schakelen voor een passend advies.

Vaseline

Kriebel jij continu aan je neus en heb je het gevoel alsof er pulkies inzitten? Haal deze vaseline
of andere vette crème dan maar tevoorschijn en veeg de vettigheid over de top van je neus. Het is een oude truc, maar werkt echt. Klevende goedjes zorgen er namelijk voor dat het stuifmeel op je neus blijft plakken in plaats van in. Zonnebrillen trouwens ook. Althans, die zorgen ervoor dat de pollen minder snel in je ogen terecht komen.

Tongworstelen

Volgens Japanse onderzoekers vermindert tongen (wanneer je het minimaal een half uur achter elkaar doet) de kans op hooikoortsklachten, doordat de productie van histamine tijdens het speeksel uitwisselen wordt verminderd. Waar wacht je dus nog op?

Wassen

Veel in aanraking geweest met pollen? Gooi je kleren in de wasmachine en spoel jezelf af voor het slapen gaan. Was daarbij ook je haar goed en haal wanneer nodig de haren uit je borstel. Zo maak je jezelf zo pollenvrij mogelijk. Vergeet ook niet voldoende te stofzuigen, je beddengoed vaker te wassen en je huisdier uit te kammen.

Zuipen

Weet je van ellende niet meer wat je met al die liters snot aan moet? Schenk een borrel voor jezelf in. Let op: sla bier en rode wijn over. Daar zitten namelijk histamine of sulfiet in, stofjes die vrijkomen bij een allergische reactie. Ze versterken dus alleen maar. Gin en wodka daarentegen hebben aanzienlijk minder van deze stoffen en er gaan zelfs verhalen de ronde dat deze drankjes juist kwalen doet afnemen.

Honing

Knal een lepel van deze honing
door je thee of yoghurt en besmeer je toast lekker royaal met wat bijenuitwerpselen. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar deze tip hebben we meerdere keren gekregen van Rumaggers. Wel geven ze aan dat vooral honing van een imker bij jou uit de buurt een positieve impact kan hebben op je allergie. Proberen waard, niet waar?

Gemberthee

Gember remt de afgifte van histamine. En hoe minder dat vrijkomt, hoe minder last je hebt van je klachten. Daarnaast heeft gember een antimicrobiële werking. Dat helpt misschien niet per se tegen hooikoorts, maar het ondersteunt wel je immuunsysteem.