Van saai naar betoverend: hoe je jouw huis een magische make-over geeft

unknown
Droom jij ervan om jouw huis een magische make-over te geven? Maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Geen zorgen, want met deze tips kan jij jouw huis transformeren van saai naar betoverend.
Nu alvast een tip: ‘een kralengordijn.’ Een must-have voor elke magische make-over. Kralengordijnen met duizenden glaskralen zijn direct te bestellen in de webshop van Merel in Wonderland. Die heb je al in de pocket! Lees snel verder voor meer tips om jouw huis een magische make-over te geven!

Kleuren en materialen: welke magie ga jij voor?

Wist je dat kleur een enorm groot effect heeft op hoe jij je voelt? Onderzoek heeft bewezen dat één van de grootste redenen van de stijgende depressie wereldwijd komt doordat steden steeds minder kleurrijk zijn. Dus als het grijze van de stad al effect op je heeft wanneer je er af en toe doorheen loopt, hoe groot effect moeten de kleuren in jouw huis dan wel niet op jou hebben? De kleuren en materialen die jij kiest voor jouw interieur zijn van groot belang voor het creëren van een betoverende sfeer. Kies kleuren en materialen die passen bij het thema en sfeer die jij voor ogen hebt, zodat alles in de ruimte harmonieus aansluit bij elkaar. Bijvoorbeeld, als jij een jungle gevoel wilt creëren, kies dan voor groene en bruine tinten en gebruik materialen zoals hout en natuurlijke stoffen. Zo creëer je een tropische en magische sfeer.

Kaarsen en lampen: licht = magie

Waar of niet waar? Wanneer het donker wordt toveren mooie kleur lampen altijd een normaal ogende huiskamer om tot een oase overstromend met luxe en magie. Oké, sommige huiskamers zijn misschien gewoon niet te fixen met mooie licht. Touché. Maar alsnog kan je niet ontkennen dat licht van groot belang is voor het creëren van een magische sfeer in huis. Maak gebruik van kaarsen en lampen van Merel in Wonderland om de ruimte te verlichten en een sfeervolle en magische omgeving te creëren. Kies voor warme, zachte lichtbronnen en speel met hun intensiteit om verschillende sfeer opties te creëren. Gebruik bijvoorbeeld dimmers van om het licht zachter te maken en zet tafellampen en kaarsen op strategische plekken om een gevoel van mysterie en magie te creëren!

Planten en kussen: meer leven, meer magie!

Ben je wel eens bij iemand langs geweest en toen gedacht: ‘Deze persoon heeft geen smaak!’ 9 Van de 10 keer is dat iemand die geen planten en lekkere dikke kussens in zijn of haar huis had. Klopt toch? Planten zorgen voor een natuurlijke en levendige sfeer, terwijl kussens en plaids zorgen voor extra comfort en gezelligheid. Planten kunnen direct jouw huis omtoveren tot een plek vol met energie en leven. Wist je dat planten in huis hebben zelfs je gezondheid verbetert? Het is waar! Het is bewezen dat planten je immuunsysteem helpen, je productiviteit verhogen, relaties verbeteren en zelfs een positief effect hebben op je mental health! Klinkt dat niet als magie? Kussens zorgen ervoor dat je favoriete bank of lounge stoel die al zo lekker zaten nog lekkerder gaan zitten. Ze zijn niet alleen comfortabel maar stralen ook luxe uit. Voor meer magie in huis kan je altijd extra kussens aan je bank of lounge stoel toevoegen.