Zo scoor je tijdens Koningsdag 2022 juweeltjes op de vlooienmarkt

koningsdag rumag header blog
Na twee woningsdagen kunnen we dit jaar eindelijk Koningsdag vieren als vanouds. En dat betekent: het koningshuis, oranje outfits , feest en (online) rommelmarkten . Maar hoe scoor je nou het best op een vlooienmarkt?Kijken, kijken, wél kopen - check even onze RUMAG rommelmarkt.

Koningsdag 2022

Tip 1:
Zet je wekker vroeg. Om de echte kroonjuweeltjes zoals die perfect zittende jeans, mooie designertas of die retro stoel voor in je woonkamer te kunnen scoren moet je vroeg op pad, anders zijn anderen je simpelweg voor.
Tip 2:Amsterdam is the place to be als je designer items op de kop wil tikken voor een prikkie. Vooral de vrijmarkt op de Apollolaan is the place to be voor echte koopjesjagers. Maar ook op de vrijmarkt in het Scheveningse Belgisch Park vind je echte pronkstukken. Tip 3:
Neem een grote tas mee en bedenk van te voren wat je wil scoren. Kleding? Focus je daar dan op. Zo voorkom je impulsaankopen ( tenzij je ze hier kan scoren.) En daarbij heb je door als een kip zonder kop te kopen meer kans op miskopen die uiteindelijk alsnog worden weggepleurd - niet echt sustainable, vind je ook niet? Tip 4:
Bedenk ook van te voren hoeveel je wil uitgeven. Pin lekke r old school
het bedrag dat je kapot wil slaan en sta open om te onderhandelen. Zo houd misschien wel geld over voor iets anders leuks. Zijn producten te duur? Loop lekker door, misschien kom je nog wel iets veel mooiers tegen.
Tip 5:Blijf vriendelijk. Met honing vang je meer vliegen dan met azijn. Ga dus niet zitten miepen over een vlekje of krasje. Je bent op een rommelmarkt. Veel spullen die op de kraam liggen, zijn tweedehands! En hebben daarbij waarschijnlijk ook nog een persoonlijk verhaal. Hoe leuker de klik tussen jou en de verkoper, hoe meer kan je hebt op een leuk dealtje. Tip 6:
Verder geen plannen om de verjaardag van de koning te vieren? Loop dan eens een tweede rondje over de markt. Als verkopers het één en ander hebben verkocht, willen ze nog weleens hun kraam herorganiseren. Misschien heb je items tijdens het eerste rondje over het hoofd gezien?
En voor iedereen die helemaal niets met vlooienmarkten heeft, maar wel dol is op koopjes. Check even onze RUMAG rommelmarkt.