Met gala madness: zo kom je aan een kaartje en zoveel moet je er voor neerleggen

met gala madness nieuws header
Het Met gala in Metropolitan Museum of Art dat georganiseerd wordt door Anna Wintour, hoofdredacteur van Vogue, zal vanavond Amerikaanse tijd plaatsvinden. Het gala wordt ook wel The Oscars of the East Coast genoemd. En dat is niet zonder reden.De dresscode van dit jaar is Gilded Glamour, verwijzend naar The Gilded Age (Het Vergulde Tijdperk), de periode tussen 1870 en 1900.

Met gala

Wie een uitnodiging wil ontvangen voor 'het gala van het jaar' moet daarvoor persoonlijk worden uitgenodigd via Wintour. Zij selecteert haar gasten op basis van succes, macht en creativiteit. Haar gasten moeten acteurs, artiesten, modellen en ontwerpers zijn die relevant en populair zijn, of zoals ze zelf zegt 'echte A-list celebrities'. Maar zelfs als je aan al deze vinkjes voldoet, ben je lang niet gegarandeerd uitgenodigd. Zo was Kim K. tot 2013 niet van de partij en hebben haar zusjes Kourtney en Khloe tot dit jaar nog nooit mogen schitteren op de rode loper van het Met gala. De roddels gaan overigens dat ze er dit jaar eindelijk wel zijn.
Maar dat is niet alles. Het gala heeft als doel geld in te zamelen voor het museum. Dat houdt in dat de celebrities, na het behalen van de toegangseisen (je moet zelfs je outfit met La Wintour overleggen), een vette 35.000 dollar mogen aftikken voor een toegangskaartje. Dit geldt overigens niet als je wordt uitgenodigd door een van de ontwerpers om iets van hun te dragen. Zij hebben namelijk tafels bij het evenement en in ruil voor het dragen van een creatie krijg je gratis toegang.

Statement

Maar het met gala draait niet alleen om roem en geld, sterren gebruiken hun moment op de rode loper bij het Met Gala geregeld ook vaak om een statement te maken. Zo maakte Scarlett Johansson in 2018 een statement om een jurk van het modehuis Marchesa te dragen. Hiermee wilde ze de ex-vrouw van Harvey Weinstein én mode-ontwerpster Georgina Chapman steunen. Het populaire merk werd gebashed toen de MeToo-beschuldigingen tegen Weinstein openbaar werden. Ook onze Nikkie de Jager kwam met een statement. Zo bracht zij vorig jaar met haar jurk een eerbetoon aan de Amerikaanse activist en dragqueen Marsha P. Johnson.
Benieuwd naar de andere outfits van Met gala 2021? Kijk dan onderstaande video.