Nieuwe iPhone kopen? Lees dan deze tips

unknown 7 1
De kans dat jij net als zovelen ieder jaar in spanning zit te wachten op het evenement van Apple, waarbij ze het nieuwste model iPhone aankondigen, die is vrij groot. Ook wanneer je om het jaar een nieuwe telefoon mag uitzoeken omdat je een tweejarig abonnement hebt, is het goed deze ontwikkelingen in de gaten te houden. Zo kan het namelijk ook heel goed zijn dat je met een ouder model prima uit de voeten kunt en scheelt het je vaak nog flink wat geld ook. Bij de release van een nieuw model, zien we namelijk dat de oudere modellen wat in prijs dalen, waar jij als consument dus mooi van kunt profiteren. Toch zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe iPhone.

De iPhone 15 is voorzien van een USB C poort

Het is niet echt een tip, maar wel handig om te weten. Zo zijn er namelijk heel veel mensen die dit ervan weerhouden voor een iPhone te kiezen. De nieuwe iPhone 15 is aangekondigd op 15 september 2023 en is officieel verkrijgbaar vanaf 22 september. Het grote verschil ten opzichte van de iPhone 14 is dat dit model beschikt over een USB-C lader, waardoor het probleem dat jij je telefoon bij iemand met een Samsung toestel niet meer kunt opladen,
voorgoed is verdwenen. Daarbij komt ook dat het vanaf eind 2024 bij wet verplicht is om dergelijke apparaten te voorzien van een USB-C poort, om zo te voorkomen dat er allerlei verschillende opladers in omloop zijn.

Losse toestel of iPhone 15 met abonnement?

Inmiddels weten wat het kost om een losse iPhone 15 aan te schaffen en wat het iedere maand kost wanneer je een iPhone 15 met abonnement kiest. Uiteraard is het goed om verschillende providers die een iPhone 15 met abonnement
aanbieden te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de markt eruit ziet. Als je het geld hebt liggen om het toestel in één keer te bekostigen, dan zal dat altijd de voorkeur genieten als je het ons vraagt. Zo heb je namelijk een stuk lagere maandlasten, wat in het geval van bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek belangrijk is, omdat je een BKR notering krijgt. Dit hoeft niet direct een negatieve uitwerking te geven, maar zorgt er wel voor dat je minder geld kunt lenen.

Zorg voor beschermhoesje

De kosten voor een nieuw scherm zijn niet mals. Helemaal niet omdat het toestel in vergelijking met zijn voorganger beschikt over een beter scherm. Je zit er dus niet op te wachten dat het scherm van je toestel kapot gaat wanneer deze valt. Zelfs een barst kan de functionaliteit al verstoren, aangezien het een touchscreen betreft. Het is dus aan te raden om direct een passend beschermhoes aan te schaffen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je toestel beschadigd raakt. We hebben het natuurlijk wel over een toestel van ruim 1000 euro en in het geval van de duurste uitvoering van de iPhone 15 Pro Max ruim 1400 euro. Niet alleen is het verstandig een goede beschermhoes te gebruiken, maar ook direct een screenprotector. Mocht je telefoon dan een keer bij je sleutel in de broekzak zitten, dan krijg je geen krassen op je scherm.