Dit wil je allemaal weten over een open relatie, vóórdat je eraan begint

open relatie
Schrik jij van de term 'open relatie'? Prima, maar begin niet meteen te zeiken over dat open relaties niet werken. Een open relatie is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar voor sommige is het een echte verrijking.Kan je die piemel van je vent door de lockdown inmiddels wel dromen en ben je wel toe aan wat nieuw vlees? Maar wil je koste wat het kost wel je relatie behouden? Dan is een open relatie (mits jullie daar allebei voor OPEN staan) misschien wel dé oplossing. Verschijnt er nu een glimlach op jouw gezicht? Bekijk dan de volgend tips:

1. Open relatie regels

Sommige mensen zullen het nooit begrijpen en blijven het raar vinden dat twee mensen die van elkaar houden seks hebben met anderen. HOE DAN? Dan kan je namelijk gewoon single zijn en blijven, denken de meesten. Maar nee. Regels zijn dé nummer één prioriteit in een open relatie. Er moet besproken worden waar de grenzen liggen. Natuurlijk moet er ook afgesproken worden hoe vaak, waar en wanneer je met wie iets mag doen. Ja, we hebben niet gezegd dat het de makkelijkste optie is.

2. DATES

Natuurlijk zit je niet te wachten op je vriend die thuis komt met een verhaal over hoe leuk zijn date was met een andere chick. Zoals we al zeiden, makkelijk is het niet. Maar daarom zijn er toch regels? Hypocriet mag je zeker niet zijn in deze situatie. Het gaat om geven en nemen. Geef je partner dus de ruimte om te kunnen daten en neem zelf ook eens een date (mee naar huis). Vraag wel even of je partner op het moment suprême iets anders wil gaan doen. Want eerlijk is eerlijk, thuiskomen wanneer je partner iemand anders ligt te neuken is niet echt ideaal voor je relatie.

3. SEKS

Je weet dat dit het enige is wat je je afvroeg toen je deze blog begon te lezen. Hoe werkt het seks gedeelte? Nou, we hopen dat we je niet al te veel teleurstellen, maar dit werkt zoals in elke relatie hetzelfde. Het enige wat wellicht anders is, is dat je het met meer dan één persoon doet. Tja, je staat voor alles open, toch? Waarom zou je jezelf tegenhouden? Of je date...? ;) Advies: gebruik bij je buitenschatjes wel een condoom, zo weet je zeker dat jij een je partner clean van soa's blijven.

4. GEVOELENS

Wat als die ene chick verliefd wordt op je vriend en hij ook iedere keer enthousiast thuiskomt na haar? Hoe moet je hier dan mee omgaan? Mag je als een psycho reageren, of is dat gek? Mag je dan wel moeilijk gaan doen? Het advies waar het altijd op neerkomt, is: d
e ‘fuck it’ mindset hebben. Jammer voor haar. Hij is en blijft van jou. Toch vraagt het duiveltje op je linker schouder zich af hoe lief hij dan is geweest om bij haar deze gevoelens op te wekken. Advies: wanneer jij of je partner gevoelens krijgt voor een van de buitenschatjes (iets wat helaas kan gebeuren als je de liefde met elkaar bedrijft) is het verstandig om deze 'relatie' te beëindigen. De insteek van een open relatie is dat het jullie relatie sterker maakt, niet onderuit trapt.

5. Praat

De laatste tip is dan ook PRAAT. Ben je onzeker omdat je je partner de vrijheid hebt gegeven om ook van andere walletjes te snoepen? Geen paniek, dat is hartstikke normaal! Wel is het belangrijk om hier open over te zijn, om zo irritaties zo veel mogelijk in de perken te houden.