Over chicks die amateurfoto's laten maken

giphy
(Door:Kimberly Fokkens) Ze zijn er in alle vormen en maten op Facebook, Instagram én Snapchat. Van diewannabemodellen. Ze denken dat ze stoer, sexy en misschien zelfs mooi zijn. Wekelijks volgt er wel een status op hun pagina met #Fotoshoot! Het eerste wat mijn ADHD bolletje vraagt? Waarom zou iemand jouw pauperporem op de camera willen hebben? De gemiddelde tandeloze Peruaan ziet er beter uit dan jij. Maar ja, smaken verschillen.

Duckface selfie-model

Je kent ze vast wel, die über overdreven opgemaakte soepsletten. Want zonder make-up hebben ze al helemaal een graftakkenkop en zal je ze waarschijnlijk in reallife niet herkennen.. Hun pagina wordt gekenmerkt door selfies, selfies en nog eens selfies. Het ergste is, ze lijken allemaal hetzelfde!
Selfies met een bloemenkransje, selfies met een bambi-neusje, selfies in de auto, supermarkt of bij de kapper, met Jantje, Pietje of Achmed. Allemaal vanuit dezelfde hoek genomen, hetzelfde filter en het ergste, de DUCKFACE. Schatje, serieus!. Geloof me.... Dat pruillipje is zo passé. Het stond je als kind niet schattig, laat staan op je selfies..
giphy

BFF fotoshoot

Samen met je bestie een dagje stappen? Fijn voor je! Ik vind het alleen niet nodig, dat je daarbij loopt te spammen. Ik bedoel... Ja, HALLO, het is jouw bestie niet die van mij. Er komen dan ook 300 foto’s voorbij met de meest creatieve poses. NOT. De ene staat tegen een boom aan, hand in der zij. De ander bij een lantaarnpaal en je raad het al, hand in der zij. Vooral de oepsie-pose, slecht geacteerd en daarbij ziet het er rampzalig uit.. Serieus! Fuck off....
giphy

Gratis fotoshoot

Breek me de bek niet open. Deze types veroorzaken dus gewoon kortsluiting in mijn bolletje en op mijn FB-pagina. Verschrikkelijk. Vaak zijn het van die bimbo’s met een pauperkop, maar wel met een redelijk acceptabel figuurtje. Ook zijn ze voorzien van een te grote portie zelfvertrouwen en het idee dat ze walhalla voor de man zijn. Je herkent ze op straat gelijk aan de “ik ben sexy ........ en een sloerie”- houding. Kortom te vergelijken met die greppeldellen aan de Amsterdamse grachten en zelfs die dames zijn bevoorrecht met meer allure. Afijn.
De foto’s zijn te vaak, (uhm) eigenlijk altijd in een goedkope setting gemaakt. En moge het duidelijk zijn dat ze door een amateur genomen zijn. Een zwart/wit filter eroverheen en voilà! Zie daar een halfnaakt gedrocht op pornohakjes – reepje leer of een te klein lingerie set. En maar trots posten en delen op het internet.
IEDEREEN ziet en denkt (tenzij blind of dom), dat die foto oerlelijk en uiterst smakeloos is. Maar uit respect zijn er toch mensen welke reageren met. Oh wauw, leuk zeg of mooi hoor. Nou IK NIET!! Ik heb al jong geleerd dat wanneer je niets vriendelijks of normaals kunt zeggen, zeg je niets. Dus..
giphy

Je-moet-zelf-betalen fotoshoot

Zelf had ik ze in mijn lijst staan en daar was ik al gauw klaar mee. De –wow, ik ben weer gevraagd voor een fotoshoot- types. Ondertussen betalen ze gewoon vette doekoes voor die shit! Hoe zielig is dat? Ik beken eerlijk, het resultaat is niet altijd lelijk. Maar lijken ALLEMAAL op elkaar. Dezelfde look, dezelfde attributen. Iedereen die naar deze fotograaf gaat, heeft vrijwel exact dezelfde foto alleen dan met hun eigen kop erop..
giphy

Spontane en mooie foto’s

Jaaaaaaaaaaa, die zijn er ook. Van die foto’s waarvan je denkt, WAUW! Dat is nou eens een prachtige foto, die moet professioneel genomen zijn. Mooi mens, mooie foto. Gewoon top. Iedere keer wanneer ik facebook open, kijk ik er met trots naar. Alleen snap ik maar niet, waarom mijn profielfoto maar 10 likes heeft.. #baalmomentje. http://giphy.com/gifs/greys-anatomy-28IYIssdcn528