12 redenen waarom die bloedhitte kut is

bloedhitte
De komende dagen blijven de hoge temperaturen nog wel even aanhouden. Allemaal leuk en aardig als je ergens op een bootje in de oceaan dobbert of een privé zwembad hebt, maar anders is die bloedhitte toch gewoon hartstikke irritant?Tja, het is ook nooit goed...
Om deze redenen is het warme weer gewoon hartstikke kut.

Bloedhitte

1. Zweetoksels, zweetbillen, zweet boobies
, zweet op je rug en zelfs in je knieholtes ontstaan plasjes.Zweet overal! Het stink, het plakt en wat dacht je van de zweetvlekken in je kleding?
2. Over kleding gesproken, wat moet je in godsnaam uit de kast trekken met deze warmte. Een spijkerbroek is veel te heet en door de warmte zwel je vaak op, waardoor die spijkerbroek ook ineens loeistrak zit. Leuk een donkergroen shirt aan? Daar zie je zweetvlekken in. Sneakers met sokken? Waarom zou je dat doen? Eigenlijk wil je niets anders dragen dan zwemkleding, maargoed om nou in je bikini naar de supermarkt te gaan is ook weer zo’n ding.3. Zelfs je haar heeft het zwaar te verduren, door het zweet is een model ver te zoeken. En grote kans dat je haar de hele tijd gaat pluizen door de hitte. Geen coupe du soleil dus maar een coupe du dweil .
4. Ramen open, ventilator aan, pyjama uit en alsnog voelt je slaapkamer als een subtropisch zwembad. Net op het moment dat je de hitte eindelijk de baas bent, komt er een leger aan muggen voorbij en lig je daar weer de hele nacht wakker van.
5. Je weet dat je het echt te heet hebt als je zelfs geen zin meer hebt in eten. Met die hitte smaakt eten eigenlijk niet eens lekker meer. Van alcohol en koffie krijg je alleen nog maar meer dorst. Het enige wat helpt is water drinken, maar dan zit je dus ook de rest van de dag op de wc (wel lekker koel).

Gezeik

6. Zelfs als je je in smeert met factor 50 is het nog mogelijk om te verbranden. Je bent dus de hele dag bezig met insmeren, insmeren en nog eens insmeren om te voorkomen dat je er bij loopt als een kreeft.7. We begrijpen ineens heel goed waarom mensen in Zuidelijke landen een siësta houden. Zelfs de trap op lopen kost te veel energie. Wie is er ook de hele dag door lamlendig?
8. Je mag van geluk spreken als je op een kantoor met airco werkt, maar anders is het toch echt wel een kwestie van overleven. Je laptop raakt verhit, telefoon verhit, jij verhit. Er zit maar een ding op en dat is een dag vrij nemen.
9. Een terrasje pakken is over het algemeen altijd een heel goed idee, maar hoe hoger de temperaturen hoe meer wespen op het terras.
10. Je kijkt de hele tijd boos want zelfs met een zonnebril is dit zonlicht nog te fel.
11. Met je zweetbillen vastgeplakt aan de stoel, het zand op het strand blijft plakken, je kleding blijft plakken. Bah, alles blijft plakken!
12. En als laatste: die collega die op een normale herfstdag al een uur in de wind stinkt, is nu al helemaal niet meer te harden. Bah!