Samenwonen met beste vriend(in): doen of niet?

Je bent (niet meer zo) jong en je wilt wat; op jezelf wonen! Maar zolang je geenrich parents hebt of een app hebt ontwikkeld, kun je het wel schudden. De monnies die je iedere maand binnenkrijgt gaan je huur niet betalen.. dus zoek je iemand om de kosten mee te delen. Je keuze valt dan al snel op iemand die je mag en ongeveer even oud is; je beste vriend(in).

Wat zijn nou precies de voordelen?

+ Onbeperkte gezelligheid
Samen eten, samen feesten, samen drinken ect. Alles wordt een stuk leuker wanneer je beste vriend(in) altijd slecht 5 meter van je vandaan is.
+ Financieel gezien heb je meer te besteden
En dat kan ook alleen maar goed komen. Meer geld = meer bier of wijn, meer chips en ijs en natuurlijk honderden rolletjes Prince Ministars.
giphy
+ 'S nachts gesprekken over relaties, jullie toekomst of chips
Babbelen over die one-night-stand die jullie beide (soort van per ongeluk) hebben gedaan of over of jullie later gaan trouwen of niet. En een onvermijdelijk onderwerp is of jullie nog steeds liever paprika dan naturel willen.
giphy
Jullie kunnen beide wel een beetje koken, maar dan wel op verschillende manieren. Je wist bijvoorbeeld niet dat je macaroni op zoveel verschillende manieren kon bereiden. Super. En oja, nu sta je na het stappen om 3u 's nachts niet meer in je eentje die shoarma op te warmen.
giphy

Maar what about die nadelen dan?

- Niemand wilt afwassen
Het is vies, goor en ook nog eens vies (en ook goor). Jullie maken wel een lijstje maar.. daar houden jullie je niet echt aan. Resultaat: aan het einde van de week is al het servies vies en moet je eten uit de pan, ook lachen.
giphy
- Jullie muzieksmaak kan met elkaar botsen
De één is gewoon fan van de Hollandse toppers als Frans Bauer, Marco Borsato en Frans Duijts. Altijd al geweest, meegekregen vanuit huis. Terwijl de ander juist een echte HipHop liefhebber is. Dat botst natuurlijk, kijk daarvoor uit.
giphy
Mocht de ander na een avondje stappen wel iets gefixt hebben, dan blijf jij ook wakker door die twee. Je voelt zijn/haar bed tegen jouw muur bonken. Ja kan je ff komen ja?
giphy
Klinkt eng. Is het ook. En het komt vaker voor dan je denkt. Dag en nacht op elkaars lip zitten heeft zo zijn gevaren. Wil je dit voorkomen (ja dat wil je), zorg er dan voor dat jullie duidelijke afspraken maken over alles en dit ook opschrijven (wel doen he!)
giphy