Deze situaties komen alleen voor op een Nederlands huwelijk

huwelijk rumag header blog
Zeg je huwelijk, dan zeg je tradities - denk aan ringen, een witte jurk, rijst en een taart met meerdere lagen. Maar naast die tradities horen ook een hele hoop ongemakkelijke momenten.Daarom zetten we de meest ongemakkelijke huwelijkssituaties voor je op een rij.

Huwelijk

Ja, ik wil - maar liever zonder deze tenenkrommende situaties.
 1. Wel uitgenodigd worden voor de ceremonie en het feest, maar niet voor het diner. Wat je in de tussentijd moet doen? Jouw probleem!
 2. Consumptiebonnen, waardoor oom Herman zich genoodzaakt voelt om voor de vijfde keer een 'gratis' welkomstdrankje te halen.
 3. Vrijgezellentafels waar de rest van de aanwezigen de hele avond naar kijken in de hoop dat er daar wél iets spannends gebeurt.
 4. Spontaan speechende Peters. Vaak hebben types zoals hij een flinke borrel achter de kiezen, waardoor hij voor ongemakkelijke momenten bij het bruidspaar zorgt.
 5. Vrouwen die crème aantrekken onder het mom van 'dat is geen wit toch?', en hiermee de aandacht afleiden van de bruid. Dom wijf dat je bent, weet je nou nog niet dat een ander woord voor crème gebroken wit is?
 6. Of Hans die de dresscode helemaal gemist heeft en in zijn spijkerbroek komt aankakken.
 7. De ollige ober die iedereen van borrelhapjes voorziet, maar jou iedere keer 'per ongeluk' overslaat. Aan dat ene kleine plakje cake na de dienst heb jij echt niet genoeg.
 8. Gerda die niet mee wil doen aan het groepscadeau (bijdrage voor de overpriced honeymoon) en daarom maar met - gier die ze is - twee champagneglazen op de proppen komt.
 9. Moeders van de bruid of bruidegom die het uitschreeuwen tijdens het 'ja-woord'.
 10. Onhandige fotografen die pal voor je gaan staan tijdens de dienst en het dan nog weten te presteren om het moment suprême niet vast te leggen.
 11. Labiele Lisa (40) met klapperende eierstokken die om de nek van iedere loerende man heen hangt. Ja, ook om die van oom Gerrit (60) - zaad is zaad.
 12. Oudtante Mien die je nog nooit hebt gezien, maar je wel van je stuk brengt door te vragen waarom zo'n leuke meid of jongen als jij geen partner hebt.
 13. Tot slot de tegenstribbelende bruidsjongens en -meisjes die weigeren de ring te geven aan het bruidspaar.
Sefanja en Danny pakken het anders aan, zij trouwen op Ibiza - terwijl ze daar nog nooit zijn geweest. Benieuwd? Bekijk dan onderstaande video.